Πήρε το τοπικό ντέρμπι η Αναγέννηση Ασφενδιού, επικρατώντας της Δόξας Καρδάμαινας με 3-1
Αθλητισμός
31/01/2024

Η Αναγέννηση Ασφενδιού ήταν η μεγάλη νικήτρια του τοπικού ντέρμπι αφού επικράτησε με 3-1 της Δόξας Καρδάμαινας για την 18η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας. Από ένα καλό ημίχρονο είχαν οι δύο ομάδες με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται δικαίως για το γκολ του Μποϊλή που ακυρώθηκε ως οφσάιντ στο 1-1. Η Δόξα προηγήθηκε με το αυτογκόλ του Θωνιάτη, η Αναγέννηση ισοφάρισε με τον Δημήτρη Πη και στο δεύτερο μέρος ο Ανέστης Μαυρίδης με δύο δικά του τέρματα έγραψε το 3-1.

Εικόνα

Στο 4ο λεπτό η Δόξα απείλησε πρώτη όταν το σουτ του Κορκή πέρασε ψηλά πάνω απ’ την εστία του Μιχαλάκη. Οι δύο ομάδες προσπάθησαν απ’ τα πλάγια να απειλήσουν χωρίς να τα καταφέρουν και η επόμενη τελική φάση ήρθε στο 21′ με το φάουλ του Χατζησουλεϊμάν να καταλήγει στην αγκαλιά του Χατζηγιακουμή.

Στο 28′ ήρθε το 0-1 για την Δόξα όταν ο Ζερβός εκτέλεσε το φάουλ και ο Θωνιάτης άθελά του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Στο 37′ η Αναγέννηση Ασφενδιού απείλησε με τον Χατζηγιακουμή να αποκρούσει εντυπωσιακά το πλασέ του Μαυρίδη και δευτερόλεπτα μετά ο Χατζησουλεϊμάν έκανε την σέντρα για να κάνει με κεφαλιά το 1-1 ο Δημήτρης Πης.

Στο φινάλε του πρώτου μέρος η Δόξα απείλησε ξανά όταν ο Κίρκης έκανε την παράλληλη πασα με τον Ατσαλάκη να σουτάρει την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει στην αγκαλιά του Μιχαλάκη.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η Δόξα απείλησε με το σουτ του Ζερβού να καταλήγει άουτ ενώ στο 50′ ο Μιχαλάκης μπλόκαρε το φάουλ του Γιάννη Πη. Στο 59′ ήταν η σειρά της Αναγέννησης να πατήσει περιοχή με τον Σπύρου να σουτάρει και την μπάλα μετά και την παρέμβαση του Χατζηγιακουμή να καταλήγει στο δοκάρι. Στο 65′ οι γηπεδούχοι είχαν και δεύτερο δοκάρι με το σουτ να Σπύρου στο 65′.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν τελικά να βρουν το γκολ όταν οι Μαυρίδης και Σπύρου συνεργάστηκαν με τον Σπύρου να κάνει την παράλληλη πάσα και τον Μαυρίδη στο 74′ να πλασάρει για το 2-1. Η Δόξα ανέβασε τις γραμμές της για να απειλήσει με την Αναγέννηση να βρίσκει χώρους και να έχει ευκαιρία με τον Μαυρίδη στο 82′.

Στο 87′ ήρθε το 3-1 για την Αναγέννηση όταν ο Φούκης έκανε την σέντρα η μπάλα από τις κόντρες κατέληξε στο δοκάρι και από κοντά ο Μαυρίδης έκανε το 3-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Ο κορυφαίος

Ο Ανέστης Μαυρίδης επέστρεψε από έναν σοβαρό τραυματισμό, ξεκίνησε βασικός και πέτυχε δύο γκολ στο δεύτερο μέρος γράφοντας το τελικό σκορ.

Στο ύψος του

Ο Γιάννης Πης κέρδισε πολλές μονομαχίες ενώ απ’ τα πόδια ξεκίνησαν αρκετές επιθέσεις της Δόξας στο ματς.

Διαιτησία

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Τζεβελεκίδης με βοηθούς τους Γιαμούζη και Στρατίκη.

Οι συνθέσεις

Αναγέννηση Ασφενδιού (Ματθαίος Θωνιάτης – Γιάννης Τσολακίδης): Μιχαλάκης, Θεοδώρου Ν., Θωνιάτης, Ζαίμι (29΄λ.τ. Φούκης), Σωτίρι, Χατζησουλεϊμάν, Κόκκαλης, Γεροβασίλης (79′ Στάκκος), Μαυρίδης, Πης.

Δόξα Καρδάμαινας (Γιώργος Σταμάτης – Μανώλης Οικονόμου): Χατζηγιακουμής, Χατζηφούντας Χ., Παπαβασιλείου (76′ Τάλλαρος), Κορκής, Ζιώγας (82′ λ.τ. Κάτση), Πης Γ., Ζερβός, Συνεσίου (76′ Σπύρου), Μποϊλής Μ., Ατσαλάκης, Χατζηπαναγιώτης.

πηγή: giafkasports.gr 

Ρεπορτάζ