Δεν τα κατάφερε ο Α.Ο Πυλίου που γνώρισε την ήττα απ' τον Παναιγιάλειο
Αθλητισμός
05/02/2024

Με νίκη πέρασε ο Παναιγιάλειος απ’ το Πυλί αφού επικράτησε με 1-2 του Α.Ο Πυλίου για την 21η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής (3ος Όμιλος) και έφτασε έτσι τους 41 βαθμούς στο πρωτάθλημα. Φωκαϊδης και Λιάτος οι σκόρερ για την ομάδα του Νίκου Μανούρα ενώ για τον Α.Ο Πυλίου είχε ισοφαρίσει προσωρινά με πέναλτι ο Μπριλάκης στο 61’.

Εικόνα

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι όταν στο 4ο λεπτό μετά από σέντρα του Φωκαΐδης ο προωθημένος Τακίδης δοκίμασε τα πόδια του με την μπάλα να περνά άουτ. Ο Παναιγιάλειος είχε τον έλεγχο της κυκλοφορίας και προσπαθούσε κυρίως απ’ τα αριστερά να απειλήσει με τον Α.Ο Πυλίου να κλείνει καλά τους χώρους και να μην αφήνει διαθέσιμους διαδρόμους.

Στο 30’ ο Μαυρόπουλος απείλησε με μακρινό φάουλ με την μπάλα να περνά άουτ ενώ στο 35’ ο Τζανουλίνος έκανε την μπαλιά στην πλάτη της άμυνας με την κεφαλιά του Μεντή να καταλήγει στην αγκαλιά του Παπαδόπουλο. Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ για τους φιλοξενούμενους όταν ο Κίτος έκανε την διαγώνια μπαλιά και ο Φωκαΐδης με πλασέ νίκησε τον Καζέλη κάνοντας το 0-1 για την ομάδα του.

Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος ήταν για τον ΑΟΠ με το σουτ του Εσαλέ να περνά ελάχιστα έξω απ’ το δεξί δοκάρι του Παπαδόπουλου.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε και πάλι με φάση για τον Παναιγιάλειο όταν στο 49’ ο Φωκαΐδης δοκίμασε τα πόδια απ’ την εκτέλεση φάουλ και ο Καζέλης έδιωξε σε κόρνερ. Στο 50’ το σουτ του Μαυρόπουλου πέρασε άουτ με τον Α.Ο Πυλίου στην συνέχεια να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να φτάνει τελικά στην ισοφάρισε στο 61’. Ο Δρόσος κέρδισε πέναλτι από ανατροπή του Λουκά για να κάνει απ’ την άσπρη βούλα ο Χάρης Μπριλάκης το 1-1.

Παρότι δέχτηκε την ισοφάριση ο Παναιγιάλειος προσπάθησε και πάλι απ’ τα πλάγια να φανεί απειλητικός και στο 75’ μετά το λάθος στην άμυνα του Α.Ο Πυλίου και αφού συνεργάστηκαν σωστά, Μακρή και Λιάτος ο τελευταίος βρέθηκε σε θέση βολής πλάσαρε τον Καζέλη που σε πρώτη φάση του είπε όχι αλλά στην συνέχεια πήρε το ριμπάουντ και με κοντινό πλασέ έκανε το 1-2.

Μετά το γκολ οι «βυσσινί» προσπάθησαν και πάλι να πάρουν μέτρα και να απειλήσουν και στο 83’ έφτασαν κοντά στην ισοφάριση όταν μετά την εκτέλεσε φάουλ του Τζανουλίνου η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε λίγο έξω απ’ το αριστερό δοκάρι του Παπαδόπουλου. Στο 86’ το σουτ του Φωκαΐδη πέρασε άουτ και η τελευταία καλή στιγμή ήρθε στο 90’ μετά την σέντρα του Παπαναστασίου και την κεφαλιά τοου Μπρέμπου που πέρασε άουτ με το 1-2 να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Ο κορυφαίος

Εξαιρετικό παιχνίδι απ’ τον Φωκαΐδη που σκόραρε το πρώτο τέρμα, κέρδισε αρκετές μονομαχίες ενώ βοήθησε αρκετά και στον ανασταλτικό τομέα την ομάδα του.

Στο ύψος του

Ο Χάρης Μπριλάκης ήταν εξαιρετικός για ακόμη μια φορά στα αμυντικά του καθήκοντα, έφερε το ματς στα ίσια και αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού στο 74’.

Διαιτησία

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σταύρου, με βοηθούς τους Κουλοχέρη και Αλεξόπουλο.

Οι συνθέσεις

A.O Πυλίου (Στέφανος Χατζησεβαστός – Δημήτρης Χρυσόπουλος): Καζέλης, Συντιχάκης (88’ Καρακούσης), Τζανουλίνος, Μπριλάκης (74’ λ.τ. Παπαναστασίου), Εσαλέ (83’ Δημακάκος), Βουκομάνοβιτς, Μπρέμπος, Τσιτσεκίδης (46’ Δρόσος), Μεντής, Χατζηνικολάου (83’ Αλιμερκάι), Χατζηβασίλης.

Παναιγιάλειος (Νίκος Μανούρας): Παπαδόπουλος, Μωραΐτης, Τακίδης, Μαυρόπουλος, Φωκαΐδη, Κίτος (68’ λ.τ. Φλώρος), Μακρής, Πίσπας (74’ Τρέσα), Σανδραβέλης, Λουκάς, Βασίλτσης (68’ Λιάτος)

Ρεπορτάζ