Με επιτυχία το Πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας του Πoδηλατικού Ομίλου Κω (pics)
Αθλητισμός
12/02/2024

Mε μεγάλη επιτυχία και την συμμετοχή αρκετών αθλητών από Κω, Ρόδο, Λέρο αλλά και από Αθήνα πραγματοποιήθηκε το πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας στην περιοχή Τσουκαλαριά στην Κω. Ο Ποδηλατικός Όμιλος Κω σε συνεργασία με την τοπική επιτροπή Δωδεκανήσου διοργάνωσε εξαιρετικά τον αγώνα με τους αθλητές και τις αθλήτριες απ' όλα τα σωματεία να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό.

Οι αγώνες ξεκίνησαν Σάββατο με τις μικρές κατηγορίες (Μίνι μικρά- Μεγάλα) και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή με τις υπόλοιπες κατηγορίες σε μεγαλύτερου μήκους διαδρομή ενώ το παρών έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Μπάμπης Ναβροζίδης και η Έπαρχος Κω, Ντίνα Σβύνου.

Με επιτυχία ο αγώνας MTB στην Κω

Με επιτυχία διεξήχθη ο ορεινός αγώνας ποδηλασίας στην Κω. Συμμετείχαν συνολικά 110 αθλητές και αθλήτριες σε όλες τις κατηγορίες, από σωματεία της Ρόδου και της Κω. Συνολικά 82 αθλητές και αθλήτριες από 5 συλλόγους της Κω και 28 από τρεις συλλόγους της Ρόδου.

Ο Π.Α.Σ. Ασκληπιός ανακοίνωσε τα εξής:  ”Θερμά συγχαρητήρια απο μας στον Κωακό αλλά και σε όλους τους Κωακούς συλλόγους και όλα τα παιδιά που τίμησαν τον αγώνα με τη παρουσία τους από Αθήνα, Λέρο και Ρόδο… Οι Κώοι ποδηλάτες για άλλη μια φορά απέδειξαν ότι μπορούν να διαπρέπουν ιδιαίτερα στο άθλημα του ΜΤΒ.

Σε μια πίστα (σε αυτή της Τσουκαλαριάς) που όμοιά της δε βρίσκουμε πουθενά στην Ελλάδα με απίστευτα φυσικά περάσματα τα παιδιά μας έδειξαν τις δυνατότητες τους. Στα ΜΙΝΙ μικρά κορίτσια (ηλικίες 9-10 ετών) πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η πρόσφατα βραβευμένη ώς καλύτερη αθλήτρια της χρονιάς σε όλη την Ελλάδα Γκιώνα Εργκίσα. Στις υπόλοιπες 4 θέσεις παιδιά μόνο από συλλόγους του νησιού μας με 2 απ αυτά του Ασκληπιού στη 3η Ματάτη Φωτεινή και 4η θέση Χριστίνα Πολυτίμη Διαμαντή και 2η την Ελενα Σταυράκη και 5η Σταύρου Ιωάννα. Στα μινι μικρά αγόρια πρωταθλητής ο Μιχαήλ Άγγελος Χριστοδούλου της ακαδημίας .Και πάλι στο βάθρο ανέβηκαν 5  αθλητές από ομάδες της Κω.Ο δικός μας Δρόσος Νικόλας ήταν άτυχος και εγκατέλειψε.

Στην επόμενη κατηγορία 11-12 ετών στα κορίτσια 1η η Φωκιανού Αγγελική του Ροδίλιου που πλαισιώθηκε στο βάθρο από άλλη μια αθλήτρια του Ροδήλιου αλλά και από τις δικές μας Εμα Κισκα ,Καλαμάκη Κυδωνία και Γιαννάκου Καλλιόπη με άτυχη την Αιμιλία Μπίλλη απο τη Κέφαλο που εγκατέλειψε λόγω πτώσης λίγο πριν τον τερματισμό. Στα αγόρια της ίδιας ηλικίας 1ος ο Σκυλλάς Παύλος του Ελαφου με 2ο τον Μούρτο Νικόλαο του Ασκληπιού 3ο τον Σκαλέρη Νίκο του Κωακού 4ο το Ροίδη Δημήτρη της Ακαδημίας  5ο αθλητή του Ροδήλιου και 6ο το Νιάρο Σωτήριο απο τον Ασκληπιό Κεφάλου. Την επόμενη μέρα και στις πιο μεγάλες κατηγορίες παιδιών που δίνουν μάχες για το πρωτάθλημα Ελλάδος είχαμε Στους παίδες ο Κωακός κατέκτησε τις 4 απο τις 6 πρώτες θέσεις παίρνοντας χρυσό Αριστοτέλης Καραγιάννης  ασημένιο Κωστογλάκης Νικόλαος και χάλκινο Αντώνης Γρηγοριάδης και μια 5η θέση Αλευράκης Γιάννης .4η και 6η θέση για την Ακαδημία με Δια Δημητριάδη και Φα Νικο. Στις κορασιδες πρωταθλήτρια η Μπούσδρα Αργυρώ του Κωακού με 2η την Ζωή Δανάη Σιδέρη ,Στη 3η και τη 5η θέση αθλήτριες του Ροδήλιου και στην 6η της Ακαδημίας

Στις παγκορασίδες πρωταθλήτρια η Αλευράκη Αγγελική του Κωακού με 2η και 4η αθλήτριες του Ροδήλιου και 3η θέση για τη δικιά μας Παναγιώτου Μαρία με 5η και 6η θέση για αθλήτριες της ακαδημίας Ασπασία Πεδιαδιτάκη και Ιωάννα Παπαδοπούλου .Μεγάλη άτυχη η Νικολέτα Ανθούλη απο την Αντιμάχεια που μια πτώση την άφησε εκτός βάθρου. Στους παμπαίδες και οι 6 θέσεις βάθρου ανήκαν σε παιδιά των συλλόγων της Κω,Με 1ο αθλητή του ΠΟΚ  2ο  το Στέφανο Κυριάκου και 3ο τον Καραμέτση  του Κωακού και στη 4η 5η και 6η θέση οι αθλητές μας Ψαρράκος Γιάννης Παναγιώτου Αλεξανδρος και Μπίλλης Δημήτρης. Στους έφηβους 1ος Τιμόθεος Σιφουνιος του Κωακού με 2ο το Σίμπερτ Νικο της ακαδημίας και 3ο αθλητή του Ροδήλιου. Δυστυχώς ακόμα δεν μας έχουν δοθεί τα αποτελέσματα και δεν εχουμε όλες τις κατηγορίες και ονόματα. Κάποια στιγμή ελπίζουμε να δίνονται και στα Δωδεκάνησα τα αποτελέσματα όταν τελειώνουν αθλητές τους αγώνες τους όπως γίνεται σε όλη την Ελλάδα και όχι μετά από μέρες. Στους μαστερ νικητής ο Φανούρης Κοντογιωργάκης του Κωακού με 2ο στη κατηγορία μαστερ Γ τον προπονητή μας Γεωργαντζή Δημήτριο… Στις γυναίκες έτρεξαν 2 απο την ακαδημία  και νικήτρια ήταν η Ταμαρα Τουμπαζή … Στις μαστερ Γυναίκες αγωνίστηκαν μονο 2 απο το σύλλογο Ελαφο Ρόδου”.

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ