Tην ήττα με 4-0 γνώρισε στα Μαριτσά η Δόξα Καρδάμαινας
Αθλητισμός
14/02/2024

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, ο Ηρακλής Μαριτσών επικράτησε 4-0 της Δόξα Καρδάμαινας για την 20η αγωνιστική της Α’ Κατηγορίας και ανέβηκε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, στο -13 από το πρωτοπόρο Φοίβο Κρεμαστής. Ποζατζίδης (δις), Παπαδημήτρης και Μπαϊρακτάρης οι σκόρερ για τους «ροπαλοφόρους».

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Ηρακλή, καθώς μόλις στο 4ο λεπτό, ο Ποζατζίδης με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ άφησε «άγαλμα» τον Δημητρίεβιτς και έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Η ομάδα του Αγαπητού Αμπελά συνέχισε να πιέζει και μόλις δύο λεπτά αργότερα έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ. Ο Πάττας με ωραία κάθετη τροφοδότησε μέσα στην περιοχή τον Παγκράτη, ωστόσο ο τελευταίος νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Δημητρίεβιτς. Η απάντηση από πλευράς Δόξας ήρθε στο 9ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν σε μια οργανωμένη επίθεση, η μπάλα έφτασε στον Ζερβό, το πλασέ του οποίου κατέληξε στην αγκαλιά του Φραγκούλη.

Το παιχνίδι συνέχισε να έχει «τρελό» ρυθμό και στο 11ο λεπτό ο Ηρακλής «άγγιξε» εκ νέου το 2-0, όταν μετά από ένα λάθος γύρισμα του Χατζηπαναγιώτη προς τον Δημητρίεβιτς, ο Μπαϊρακτάρης έκλεψε τη μπάλα, ωστόσο δεν κατάφερε να πλασάρει σε πρώτο χρόνο, δίνοντας τη δυνατότητα στον γκολκίπερ των «μελανόλευκων» να μπλοκάρει. Το 2-0 για τον Ηρακλή Μαριτσών ήρθε είκοσι λεπτά αργότερα, όταν στο 31’ έπειτα από ωραία εκτέλεση φάουλ του Ποζατζίδη, ο προωθημένος Μανώλης Παπαδημήτρης πρόλαβε την έξοδο του Δημητρίεβιτς και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, βάζοντας από νωρίς τις βάσεις νίκης. Οι «ροπαλοφόροι» συνέχισαν με το… πόδι πατημένο στο γκάζι και στο 36’ έχασαν σπουδαία διπλή ευκαιρία για να διευρύνουν το προβάδισμα τους. Αρχικά, έπειτα από βαθιά μπαλιά του Παπακωνσταντή στην πλάτη της άμυνας, ο Πάττας τσίμπησε τη μπάλα προ του Δημητρίεβιτς, ωστόσο ο Παπαβασιλείου την απομάκρυνε πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα. Στη συνέχεια της φάσης η μπάλα έφτασε στον Ποζατζίδη, ο οποίος με ένα μακρινό φαλτσαριστό πλασέ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 50ο λεπτό, η Δόξα ζήτησε πέναλτι για ανατροπή του Συνεσίου από τον Φραγκούλη, ωστόσο ο κ. Ρηγόπουλος που ήταν δίπλα στην φάση, έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Η πρώτη ευκαιρία των γηπεδούχων στην επανάληψη ήρθε στο 54’ με το διαγώνιο πλασέ του Βασιλώττου μέσα από την περιοχή να περνάει πάνω από τα δοκάρια του Δημητρίεβιτς, ενώ στο 63ο λεπτό έπειτα από λάθος εκτίμηση της φάσης από τον Δημητρίεβιτς, η μπάλα στρώθηκε στον Μπαϊρακτάρη, που με πλασέ σε ανυπεράσπιστη εστία πέτυχε το 3-0. Ο Ηρακλής συνέχισε να είναι ιδιαίτερα απειλητικός και ένα λεπτό μετά το γκολ του Μπαϊρακτάρη είχε νέα καλή στιγμή, με το γυριστό του Μαντικού να περνάει πάνω από τα δοκάρια του Δημητρίεβιτς.

Στο 70’ ο Σάββας με ωραία κάθετη έβγαλε τον Μπαϊρακτάρη σε θέση βολής, ωστόσο το πλασέ του έμπειρου μεσοεπιθετικού κατέληξε πάνω από την εστία. Το τελικό 4-0 για τους «πράσινους» διαμόρφωσε στο 71’ ο Ποζατζίδης, ο οποίος με υπέροχο πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι και στα δίχτυα.

MVP

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Στέλιο Ποζατζίδη. Ο ικανότατος μέσος του Ηρακλή άνοιξε το σκορ με μια πανέμορφη εκτέλεση φάουλ, μοίρασε την ασίστ στον Παπαδημήτρη για το 2-0, ενώ με δικό του γκολ έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα για το 4-0.

Στο ύψος του

Πολύ καλή εμφάνιση και από τους Γιάννη Σάββα και Τηλέμαχο Πάττα.

Διαιτησία

Ρηγόπουλος Γρηγόρης

Βοηθοί: Μαυρουδής – Ζαρίδας

Οι συνθέσεις

Ηρακλής Μαριτσών (Αγαπητός Αμπελάς): Φραγκούλης, Παπακωνσταντής, Κοντογιώργος, Παπαδημήτρης Μ, Βασιλώττος (81’ Παπαδημήτρης Γ.), Σάββας, Ποζατζίδης, Παγκράτης (74’ Αμπελάς), Μαντικός (83’ Σαΐτης), Μπαϊρακτάρης (81’ Σαββάκης), Πάττας.

Δόξα Καρδάμαινας (Μανώλης Οικονόμου – Γιώργος Σταμάτης): Δημητρίεβιτς, Χατζηπαναγιώτης, Παπαβασιλείου, Χατζηφούντας Χ, Κορκής, Πης Ι, Σπύρου (60’ Χατζηφούντας Μ.), Συνεσίου (72’ Κάτση), Μποϊλής (72’ Τσέλα), Ατσαλάκης (81’ Πης Ρ.), Ζερβός.

Ρεπορτάζ