«Λύγισε» στο τέλος τον ΠΑΟΚ Κω ο Διγενής και συνεχίζει να ελπίζει
Αθλητισμός
14/02/2024

Ο ΠΑΟΚ Κω ήταν μπροστά στο σκορ για 89′ λεπτά και κοντά σε μία μεγάλη εκτός έδρας νίκη, όμως ο Διγενής έφερε τα πάνω κάτω στα τελευταία λεπτά. Με δύο γκολ πανηγύρισε μία τεράστια επιτυχία στη μάχη που δίνει για παραμονή, επικρατώντας 2-1 του ΠΑΟΚ για την 20η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας. Ο Ασημάκης είχε δώσει το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. «Χρυσή» αλλαγή ο Αναστασάκης που πέτυχε την ισοφάριση, για να «υπογράψει» στο φινάλε ο Μασάδο την ανατροπή του Διγενή, που είχε και δύο δοκάρια στον αγώνα. Πρώτη νίκη μετά από 11 ματς για την ομάδα του Παναγιώτη Μπεκιάρη.

Το ματς

Το ματς άρχισε με αρκετή νευρικότητα και λάθη από τις δύο ομάδες, πράγμα φυσιολογικό δεδομένης και της κρισιμότητας του αγώνα, καθώς κανένας δεν ήθελε να πάρει περιττά ρίσκα. Ο Διγενής είχε την κατοχή της μπάλας, ενώ ο ΠΑΟΚ Κω προτίμησε να περιμένει και να επιτεθεί στην κόντρα επίθεση. Κάπως έτσι κύλησε το πρώτο τέταρτο του αγώνα. Από το 20′ κι έπειτα ο Διγενής ανέβασε στροφές. Μάλιστα οι γηπεδούχοι έφτασαν μία «ανάσα» από το 1-0 στο 24′. Ο Μασάδο πάτησε περιοχή από δεξιά, πέρασε τον Αππά που γλίστρησε και εκτέλεσε με το δεξί, όμως ο Κονταντώνης τον σταμάτησε με φοβερή επέμβαση. Στιγμές αργότερα ο Μπάρδης με κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Κονταντώνη.

Στο 30′ ο Διγενής απείλησε ξανά και μάλιστα λίγο έλειψε να ανοίξει και το σκορ. Ο Κουλούμπρης σέντραρε για τον Μασάδο, εκείνος επιχείρησε το «ψαλιδάκι», όμως ο Κονταντώνης τον σταμάτησε ξανά με τεράστια επέμβαση, παραχωρώντας το κόρνερ. Στο 33′ οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν εντόνως για κόκκινη κάρτα σε μαρκάρισμα του Σταυλά. Ο διαιτητής Παπαγιαννίδης έχοντας τον έλεγχο της φάσης, τιμώρησε τον ποδοσφαιριστή του Διγενή με κίτρινη κάρτα.

Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΟΚ Κω στην πρώτη του καλή στιγμή στον αγώνα, πήρε και το προβάδισμα. Συγκεκριμένα στο 42′, όταν από σέντρα του Φονσέκα, ο Μαριάς δεν απομάκρυνε σωστά και ο Ασημάκης αφού κατέβασε την μπάλα με ωραίο διαγώνιο σουτ έγραψε το 0-1 που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, ο Διγενής μπήκε με το «μαχαίρι στα δόντια», ψάχνοντας με υπομονή το γκολ της ισοφάρισης κόντρα σε μία καλά οργανωμένη άμυνα. Στο 48′ το σουτ του Μασάδο πέρασε άουτ, ενώ στο 59′ ο Βραζιλιάνος από πλεονεκτική θέση, είδε τον Κονταντώνη να σταματάει για τρίτη φορά την προσπάθεια του. Στο 61′ ο Μαριάς επιχείρησε να νικήσει με απευθείας εκτέλεση φάουλ τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων που είπε και πάλι «όχι». Από την απομάκρυνση της μπάλας οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Αππά, με τον διαιτητή να δίνει συνέχεια στον αγώνα.

Η πίεση από πλευράς Διγενή συνεχίστηκε. Ένα λεπτό μετά έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση. Ο Μπάρδης εκτέλεσε με το αριστερό μέσα στην περιοχή, η μπάλα κόντραρε αρχικά στον Δραμουντανή και έπειτα στο δοκάρι, ενώ στην επαναφορά ο Γκάμμις εξ επαφής είδε τον Κονταντώνη να διώχνει με σωτήρια επέμβαση σε κόρνερ. Στο 68′ ο Παναγιώτης Μπεκιάρης προέβη σε τριπλή αλλαγή. Ταντίκης, Μπάρδης και Θύμιος αποχώρησαν και Διακάκης, Δημητριάδης, Αναστασάκης πέρασαν στις θέσεις τους. Αυτές οι αλλαγές έδωσαν πνοή στον Διγενή και άλλαξαν την ροή του ματς. Στο 79′ ο Μασάδο ξανά από πλεονεκτική θέση πλάσαρε πάνω στον Κονταντώνη. Ο Διγενής συνέχισε να ψάχνει την ισοφάριση και το φινάλε του αγώνα ήταν συγκλονιστικό. Στο 89’ ο Δημητριάδης σέντραρε για το κεφάλι του Μασάδο, εκείνος τροφοδότησε τον Γκάμμις που γέμισε την περιοχή και ο Αναστασάκης με κεφαλιά νίκησε τον Κονταντώνη για το 1-1. Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο Διγενής έκανε την ολική ανατροπή. Ο Μαριάς σέντραρε μέσα στην περιοχή για τον Γκάμμις που πέρασε τον Ραμόλλι και έσπασε στον Δημητριάδη, εκείνος πέφτοντας τροφοδότησε τον Μασάδο που με κεφαλιά έστειλε την μπάλια στα δίχτυα για το 2-1 στο 90’. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι και ο Διγενής πήρε ένα τεράστιο τρίποντο στη μάχη της παραμονής.

Διαιτησία

Μανώλης Παπαγιαννίδης

Βοηθοί: Στεφανάκης, Κασιώτης

MVP

Ο Μάριος Γκάμμις ήταν πανταχού παρών για τον Διγενή, ο κορυφαίος του γηπέδου. Από τα δικά του πόδια άρχισαν οι δύο φάσεις για τα γκολ των γηπεδούχων.

Στο ύψος του

Ο Γιάννης Κονταντώνης έκανε ένα μεγάλο παιχνίδι ήταν από τους καλύτερους του ΠΑΟΚ Κω, έχοντας εκπληκτικές επεμβάσεις στον αγώνα παρά τα δύο τέρματα που δέχθηκε.

Οι συνθέσεις

Διγενής Κοσκινού (Παναγιώτης Μπεκιάρης): Μανωλάγκας, Σιέχ, Μαριάς, Γκάμμις, Σταυλάς (34′ Θύμιος – 68′ Διακάκης), Μοσκιού, Ταντίκης (68′ Αναστασάκης), Μπάρδης (68′ Διακάκης), Μέμα, Κουλούμπρης (56′ Δραμουντανής), Μασάδο.

ΠΑΟΚ Κω (Σπύρος Οχτάρας): Κονταντώνης, Ραμόλλι, Χιούσι (65′ Ψαρρής), Αππάς, Καλιάμπος, Μπουτσομπέγκα, Φονσέκα (87′ Διαμαντής), Κόμπος, Κεφαλιανός, Ασημάκης, Αλεξούδης (59′ Σώνο).

Ρεπορτάζ