Ήττα για τον Α.Ο Πυλίου στην Ρόδο
Αθλητισμός
19/02/2024

Η Ρόδος είχε την ουσία και παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ κατάφερε να επικρατήσει με 2-1 του Α.Ο. Πυλίου για την 23η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Οι «πράσινοι» πέτυχαν την πέμπτη τους συνεχή νίκη χάρις σε τέρματα που σημείωσαν οι Μπαρμπαρούσης (πεν., αστόχησε σε δεύτερο) και Δούμτσης. Ο Μπρέμπος είχε βάλει μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους που όμως δεν ήταν αρκετό για την ομάδα του.

Το ματς

Η Ρόδος πήρε την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων από το ξεκίνημα της αναμέτρησης με τον Α.Ο. Πυλίου να προσπαθεί να κλείσει τους χώρους στα μετόπισθεν και να ψάχνει έξυπνα να βρει χώρους στο ανοιχτό γήπεδο. Η πρώτη τελική άνηκε στους «πράσινους», όταν στο 3ο λεπτό ο Ζανάκης εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα του Α.Ο. Πυλίου όμως το σουτ που επιχείρησε λίγο έξω από την περιοχή βρήκε σε ετοιμότητα τον Καζέλη. Το πλάνο των φιλοξενούμενων απέφερε καρπούς, καθώς στο 14ο λεπτό ήταν αυτοί που κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Πιο συγκεκριμένα, ο Μπρέμπος εκμεταλλεύτηκε το λάθος γύρισμα του Γωνιωτάκη προς τον Μανουσάκη και αφού κέρδισε την κόντρα από τον τερματοφύλακα της Ρόδου δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα σε κενή εστία στα δίχτυα.

Η απάντηση της Ρόδου ήταν άμεση καθώς έξι λεπτά αργότερα, μετά από όμορφη επιθετική συνεργασία ο Ζούνης έκανε το παράλληλο γύρισμα για τον Δούμτση ο οποίος ανατράπηκε από τον Εσαλέ με τον κ. Τουλούμη να υποδεικνύει το σημείο του πέναλτι. Ο Μπαρμπαρούσης νίκησε τον Καζέλη από τα 11 βήματα φέρνοντας έτσι γρήγορα το παιχνίδι και πάλι στα ίσια. Στο 22′ ο Μπαρμπαρούσης δεν μπόρεσε να μπει στην πορεία της μπάλας μετά από σέντρα του Τρόκα. Από εκεί και έπειτα, η Ρόδος συνέχισε να έχει την κατοχή όμως να μην μπορεί να απειλήσει την εστία του Καζέλη. Στο 43′ ο Ζούνης μετά από ωραία ατομική προσπάθεια έβγαλε σε θέση βολής τον Ζανάκη, με τον τελευταίο να προλαβαίνει την μπάλα προ του Καζέλη με τον τερματοφύλακα του Α.Ο. Πυλίου να τον ανατρέπει και τον κ. Τουλούμη να υποδεικνύει για δεύτερη φορά την εσχάτη των ποινών. Ο Μπαρμπαρούσης που ανέλαβε εκ νέου την εκτέλεση του πέναλτι σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι του  Καζέλη με το 1-1 να είναι και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

Οι «πράσινοι» με το…καλημέρα της επανάληψης κατάφεραν να ανατρέψουν το σκορ και να μπουν σε θέση οδηγού. Πιο συγκεκριμένα, στο 51′ ο Ζούνης αφού απέφυγε τον Χατζηβασίλη, έδωσε ουσιαστικά έτοιμο τέρμα για τον Δούμτση, ο οποίος με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Καζέλη για το 2-1 μέσα σ’ έξαλλους πανηγυρισμούς. Από εκεί και έπειτα, οι γηπεδούχοι έλεγξαν πλήρως τον ρυθμό του αγώνα και το υπέρ τους προβάδισμα. Στο 77′ ο Μπαρμπαρούσης έβγαλε σε θέση βολής τον Ζαχαρό, όμως ο τερματοφύλακας του Α.Ο. Πυλίου κατάφερε να αποκρούσει το σουτ του τελευταίου σε κόρνερ.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ανεβάσουν την πίεση τους και να βρουν το τέρμα της ισοφάρισης. Αν και έφτασαν αρκετές φορές με αξιώσεις έξω από την περιοχή της Ρόδου δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποια ευκαιρία. Αντίθετα, τα «ελάφια» απώλεσαν δυο ευκαιρίες στο φινάλε του αγώνα με τα σουτ των Γωνιωτάκη και Μπαρμπαρούση να περνάνε εκτός στόχου με το 2-1 να μένει μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του κ. Τουλούμη.

MVP

O Μάριος Ζούνης συνέχισε τις εκπληκτικές του εμφανίσεις με την φανέλα της Ρόδου. Ο μεσοεπιθετικός των «ελαφιών» δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην άμυνα του Α.Ο. Πυλίου, έχοντας δημιουργήσει και τα δυο πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του, αλλά και το δεύτερο τέρμα του Δούμτση.

Στο ύψος του

Πολλά χιλιόμετρα στον χώρο της μεσαίας γραμμής από τον Μάριο Τζανουλίνο που κέρδισε πολλές μονομαχίες, ενώ από τα δικά του πόδια ξεκινούσαν οι επιθέσεις της ομάδας του.

Δαιτησία

Τουλούμης (Εύβοιας)

Βοηθοί: Βασιλείου(Βοιωτίας), Τσελεπίδης(Αν. Αττικής)

Οι συνθέσεις

Α.Σ. Ρόδος (Νίκος Κουρμπανάς): Μανουσάκης, Καψάλης, Γωνιωτάκης, Τρόκα (72′ λ.τ. Τρόκα), Νικολόπουλος, Ζαχαρός (80′ Γκολφινόπουλος), Λάσκαρης, Δούμτσης (67′ Λαθύρης), Ζανάκης (80′ Μπουρνέλης), Ζούνης. Μπαρμπαρούσης

Α.Ο. Πυλίου (Στέφανος Χατζησεβαστός-Δημήτρης Χρυσόπουλος): Καζέλης, Συντιχάκης, Μούλας, Μπρέμπος (22′ λ.τ. Κότζα), Δρόσος (82′ Δημακάκος), Λάντζιος (58′ Παπαναστασίου), Μεντής, Χατζηβασίλης (58′ λ.τ. Καρακούσης), Εσαλέ, Τζανουλίνος, Αλιμερκάι (46′ Τσιτσεκίδης)

Ρεπορτάζ