Στην ισοπαλία έμειναν Αστέρας Παστίδας και Αναγέννηση Ασφενδιού για την 21η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας
Αθλητισμός
21/02/2024

Σε ένα από τα πιο χορταστικά από πλευράς θεάματος παιχνίδια της φετινής σεζόν, Αστέρας Παστίδας και Αναγέννηση Ασφενδιού αναδείχθηκαν ισόπαλοι (2-2) για την 21η αγωνιστική της Α’ Κατηγορίας, με τους γηπεδούχους να πιάνουν στην 2η θέση τον Ηρακλή Μαριτσών και τους φιλοξενούμενους ν’ ακολουθούν με έναν βαθμό λιγότερο. Η ομάδα της Κω προηγήθηκε 0-2 με Πη και Θωνιάτη, ωστόσο είδε τους «κυανόλευκους» να επιστρέφουν άμεσα με δύο γκολ του Μωυσάκου.

Αρκετό σασπένς μέχρι και το τελευταίο λεπτό, με τους «πράσινους» να χάνουν σπουδαίες ευκαιρίες με τον Μαυρίδη για να φύγουν με το τρίποντο από την Παστίδα.

Το ματς

Στο πρώτο ημίχρονο, ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν αρκετά αργός, με τον Αστέρα να παίρνει την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων και την Αναγέννηση να κλείνει καλά τους χώρους, μη επιτρέποντας πολλά στην ομάδα του Γιάννη Αρχοντούλη. Η πρώτη καλή της αναμέτρησης ήρθε στο 17’, με την κεφαλιά του Πεταυράκη έπειτα από σέντρα του Πρέτσι να περνάει πάνω από τα δοκάρια του Μιχαλάκη. Η απάντηση από πλευράς φιλοξενούμενων ήρθε στο 23’, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σπύρου, ο Ζαΐμι με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Εμίραλη.

Το σκηνικό δεν διαφοροποιήθηκε ιδιαίτερα στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο στο 41’ οι «πράσινοι» κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Σπύρου από τον Γιατσιάτσο. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Πης, ο οποίος νίκησε τον γκολκίπερ του Αστέρα και έδωσε το προβάδισμα στην Αναγέννηση.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο Αστέρας ανέβασε την πίεση του και στο 47’ έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση. Ο Θεοχαρόπουλος εκτέλεσε φάουλ, ο Μωυσάκος πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, ωστόσο ο Θωνιάτης απομάκρυνε τη μπάλα πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα. Τέσσερα λεπτά αργότερα κι έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Σπύρου, η άμυνα των γηπεδούχων πιάστηκε στον… ύπνο και ο Θωνιάτης με καρφωτή κεφαλιά δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Εμίραλη, πετυχαίνοντας το 0-2. Το δεύτερο γκολ έδωσε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στους φιλοξενούμενους και στο 57’, η ομάδα της Κω «άγγιξε» το 0-3. Ο Κόκκαλης με ωραίο γύρισμα μέσα από την περιοχή έβγαλε σε θέση βολής τον Σπύρου, ο τελευταίος έκανε το πλασέ, όμως νικήθηκε από τον Εμίραλη, που με σπουδαία επέμβαση κράτησε χαμηλά το σκορ. Η ευκαιρία του Σπύρου αφύπνισε τον Αστέρα και δύο λεπτά αργότερα, η ομάδα του Γιάννη Αρχοντούλη μείωσε σε 1-2 με ωραίο σουτ του Μωυσάκου. Ο Αστέρας συνέχισε να πιέζει, έψαξε το δεύτερο γκολ και απείλησε στο 69’ με την κεφαλιά του Πολιά να περνάει πάνω από την εστία του Μιχαλάκη. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Λεωνίδου εκτέλεσε κόρνερ, ο γκολκίπερ της Αναγέννησης έκανε λανθασμένη έξοδο και ο Μωυσάκος με κοντινή κεφαλιά, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας σε 2-2. Μετά το γκολ της ισοφάρισης, η Αναγέννηση έδειχνε να μην πατάει καλά στον αγωνιστικό χώρο, ο Αστέρας πίεσε για την ανατροπή, ωστόσο οι γηπεδούχοι άφησαν αρκετούς κενούς χώρους στα μετόπισθεν, με αποτέλσμα οι φιλοξενούμενοι να φτάσουν αρκετές φορές κοντά σε τρίτο γκολ. Αρχικά στο 86’ ο Μαυρίδης βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην μεγάλη περιοχή, ωστόσο την τελευταία στιγμή ο Καλαϊτζίδης έκανε το τάκλιν απομακρύνοντας τον κίνδυνο. Στο 90’ και πάλι ο Μαυρίδης βρέθηκε απέναντι από τον Εμίραλη, ωστόσο το πλασέ που επιχείρησε, πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία του Αστέρα, ενώ στην τελευταία φάση του παιχνιδιού κι έπειτα από φάουλ των γηπεδούχων κοντά στην εστία του Μιχαλάκη, η μπάλα απομακρύνθηκε, ο Μαυρίδης έφυγε μόνος του απέναντι από τον Εμίραλη, ωστόσο καθυστέρησε να εκτελέσει, δίνοντας την ευκαιρία στον Λεωνίδου να διώξει με σωτήριο τάκλιν.

MVP

Σπουδαία εμφάνιση από τον Γιάννη Μωυσάκο, ο οποίος ενώ όλα έδειχναν πως έχουν τελειώσει, με δύο δικά του γκολ έφερε τα πάνω – κάτω στην αναμέτρηση. Πολύ καλό παιχνίδι και από τον Παράσχο Λεωνίδου, ο οποίος πιστώνεται και την σωτήρια προβολή στο 96’.

Στο ύψος του

Για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Μάριος Σπύρου. Ο ικανότατος μεσοεπιθετικός κέρδισε το πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Πης, ενώ έδωσε και την ασίστ στο 0-2 του Θωνιάτη.

Διαιτησία

Παπαγιαννίδης Μανώλης

Βοηθοί: Στεφανάκης – Κασιώτης

Οι συνθέσεις

Αστέρας Παστίδας (Γιάννης Αρχοντούλης): Εμίραλη, Αλάβανος, Γιατσιάτσος, Καλαϊτζίδης, Μωυσάκος, Λεωνίδου, Πολιάς (82’ Τριχάκης), Θεοχαρόπουλος, Κυρίτσης (71’ Καρδούλιας), Πρέτσι, Πεταυράκης.

Αναγέννηση Ασφενδιού (Γιάννης Τσολακίδης – Ματθαίος Θωνιάτης): Μιχαλάκης, Θεοδώρου (32’ λ.τρ. Κόκκαλης), Ζαΐμι, Θωνιάτης, Σωτίρι, Φούκης, Γεροβασίλης, Πης, Μαυρίδης, Παπαχαραλάμπους (72’ Αρκούδας), Σπύρου.

Ρεπορτάζ