«Κόλλησαν» στην ισοπαλία Αναγέννηση Ασφενδιού και Άρης Αρχαγγέλου
Αθλητισμός
04/03/2024

Στο 0-0 κόλλησαν Αναγέννηση Ασφενδιού και Άρης Αρχαγγέλου στο γήπεδο Ζηπαρίου για το ματς της 23ης αγωνιστικής της Α’ κατηγορίας. Το παιχνίδι είχε αρκετές ευκαιρίες ωστόσο καμία απ’ τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να φτάσει στο γκολ και μοιράστηκαν έτσι τους βαθμούς.

Εικόνα

Μόλις στο 2ο λεπτό ο Νικολού απείλησε για τον Άρη Αρχαγγέλου ενώ στο 11’ ο Μαυρίδης εκτέλεσε το φάουλ με τον Θωνιάτη να πιάνει την κεφαλιά και τον Μαγιόγλου να διώχνει πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα. Οι δύο ομάδες προσπάθησαν κυρίως απ’ τα πλάγια να απειλήσουν και στο 30’ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ όταν μετά το γύρισμα του Μαυρίδη, το πλασέ του Σπύρου πέρασε άουτ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Πης δοκίμασε τα πόδια του μέσα απ’ την περιοχή με τον Κοντογιωργάκη να μπλοκάρει ενώ στο 35’ η κεφαλιά του Θωνιάτη πέρασε άουτ. Ο Άρης απείλησε στο 35’ με τον Μάλλιο ωστόσο το πλασέ του ήταν αδύναμο και εύκολη υπόθεση για τον Μιχαλάκη ενώ στο 39’ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ όταν μετά το κόρνερ του Κοντόγιαννου, ο Μαγιόγλου βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το πλασέ του πέρασε άουτ.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους η Αναγέννηση πίεσε αρκετά για να σκοράρει. Στο 41’ ο Θωνιάτης πάτησε περιοχή προσποιήθηκε και δοκίμασε τα πόδια του αλλά ο Κοντογιωργάκης με δεύτερη προσπάθεια μάζεψε ενώ στο 42’ ο Μαυρίδης μετά από πάσα του Γεροβασίλη πέρασε και τον Κοντογιωργάκη με τον Παπαχαραλάμπους να πλασάρει και τον Μαγιόγλου σωτήρια να απομακρύνει με τάκλιν και ενώ η μπάλα είχε πορεία προς τα δίχτυα.

Η τελευταία καλή στιγμή ήρθε στο 43’ με το διαγώνιο σουτ του Σπύρου να καταλήγει άουτ. Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Τσανάκου έκανε το σουτ με την μπάλα να καταλήγει άουτ ενώ στο 62’ η Αναγέννηση έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ όταν μετά από σέντρα του Παπαχαραλάμπους ο Σωτίρι βρέθηκε σε θέση βολής με το πλασέ του να κοντράρει στα σώματα και να καταλήγει κόρνερ.

Οι “πράσινοι” ανέβασαν την απόδοση τους και στο 72’ ο Σπύρου έκανε την σέντρα με την κεφαλιά του Θωνιάτη να καταλήγει άουτ ενώ στο 76’ ο Βρέττης σέντραρε ο Θωνιάτης πήρε και πάλι την κεφαλιά με τον Κοντογιωργάκη να απομακρύνει με τα πόδια. Με την συμπλήρωση 80 λεπτών ο Σπύρου εκτέλεσε το κόρνερ με τον Θωνιάτη να πιάνει την κεφαλιά και τον Κόκκαλη με γυριστό σουτ μέσα απ’ την περιοχή να στέλνει την μπάλα άουτ.

Ο Άρης έψαχνε στην κόντρα να βρει ευκαιρία να απειλήσει και στο 84’ ο Νικολού έκανε ωραία προσπάθεια με το σουτ του να καταλήγει άουτ ενώ στο 90’ ο Μαυρίδης δεν μπόρεσε από θέση βολής να πλασάρει με την μπάλα να περνά άουτ. Η τελευταία καλή στιγμή ήρθε στις καθυστερήσεις με το φάουλ του Σπύρου να κοντράρει στα σώματα και να καταλήγει κόρνερ και το 0-0 να μένει μέχρι την λήξη της αναμέτρησης.

Ο κορυφαίος

Ο Ματθαίος Θωνιάτης δεν κατάφερε να σκοραρει ωστόσο κέρδισε αμέτρητες μονομαχίες και ήταν μέσα στις περισσότερες φάσεις στις οποίες απείλησε η ομάδα του.

Στο ύψος του

Ο Μαγιόγλου είχε μια σταθερή παρουσία στο κέντρο της άμυνας του Άρη Αρχαγγέλου ενώ λειτούργησε σωτήρια σε κάποιες περιπτώσεις ώστε να μην δεχθεί τέρμα η ομάδα του.

Διαιτησία

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Φραγκιαδάκης με βοηθούς τους Βέρροιο και Γιαμούζη.

Οι συνθέσεις

Αναγέννηση Ασφενδιού (Ματθαίος Θωνιάτης – Γιάννης Τσολακίδης): Μιχαλάκης, Ζαίμι, Θωνιάτης, Σωτίρι, Σπύρου, Φούκης (70’ Βρέττης), Γεροβασίλης, Μαυρίδης, Πης, Παπαχαραλάμπους (74’ Κόκκαλης), Αρκούδας.

Άρης Αρχαγγέλου (Πέτρος Ρουτζιέρης): Κοντογιωργάκης, Σακελλάρης, Μαγιόγλου, Πομπού (63’ λ.τ. Κασιώτης), Παρδαλός, Γκίκας, Κοντόγιαννος (86’ Κριπιντίρης), Μάλλιος, Νικολού, Τσανάκου (73’ Στάτης), Πρίφτι. 

Ρεπορτάζ