24 Καρατίων σεμινάριο στον Αετό Κω με τον Παγκόσμιο πρωταθλητή Γιώργο Τζάνο
Αθλητισμός
04/03/2024

Ο  Αετός Κω συνεχίζει να μεγαλουργεί. Ένας επιπλέον ακόμα  στόχος έχει επιτευχθεί με απόλυτη επιτυχία! Συγκεκριμένα ένα διήμερο σεμιναρίου Καράτε παγκόσμιας κλάσης έφτασε στην ολοκλήρωσή του με τις καλύτερες εντυπώσεις. 

 

Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής Γιώργος Τζάνος για άλλη μία φορά κατάθεσε ψυχή και σώμα και έδωσε τα διαπιστευτήρια του τεχνικά και αγωνιστικά. Κέρδισε γονείς και αθλητές όχι μόνο με την αρτιότητα των κινήσεών του και την προπονητική του δεινότητα, αλλά και με την απλότητα του χαρακτήρα του. Ήρεμος, νηφάλιος και με ιδιαίτερη ευγένεια και σεβασμό, ενέπνευσε τους πάντες δίνοντας αξία στους αθλούμενους, ώστε να εξωτερικεύσουν το μαχητικό τους πνεύμα. Πράγματι οι αθλητές ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και έδειξαν ότι το μέλλον τους ανήκει. 

 

Πλέον τα μάτια όλων είναι στραμμένα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων που θα διεξαχθεί στην Χαλκίδα στις 29 Μαρτίου Οι αθλητές με αναπτερωμένο το ηθικό και έχοντας αναπτύξει τις αγωνιστικές τους ικανότητες στο σεμινάριο αυτό θα συμμετάσχουν με περισσότερες φιλοδοξίες για κατάκτηση μεταλλίων. Αναφορικά ο Τζάνος Γιώργος μεταξύ άλλων είπε : "Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και τιμή που για πολλοστή φορά ήμουν προσκεκλημένος στο φιλόξενο νησί του Ιπποκράτη Κω. Ευχαριστώ θερμά τον προπονητή Απόστολο Παπανικολάου που μου έδωσε την ευκαιρία για άλλη μία φορά να μοιραστώ τις γνώσεις μου μαζί με τους ταλαντούχους αθλητές και αθλήτριες που διαθέτει στον Αετό. Ταυτόχρονα να τον συγχαρώ για το εξαιρετικό επίπεδο όλων και ευελπιστώ και με την δική μου συνεισφορά τα αποτελέσματα να μας δικαιώσουν. Η χαρά μου πολλαπλασιάζεται διαπιστώνοντας την άρτια αγωνιστική κατάσταση και τεχνική κατάρτιση που έχουν, αλλά και τον υπέρμαχο ζήλο που εκδήλωσαν στο σεμινάριο αυτό. Εύχομαι πολλές νίκες και διακρίσεις σε όλους."

 

Ο Αετός ευχαριστεί θερμά τον κ. Πουλιού Νίκο-ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου - Kos Aktis - για τη δωρεάν φιλοξενία του Έλληνα διεθνή πρωταθλητή. Θερμές ευχαριστίες βέβαια και στον εκπρόσωπου του Δήμου Κω, αντιδήμαρχο κ. Σταμάτη Καμπουράκη ,  για την θερμή υποδοχή , τα καλά λόγια και την βράβευση του παγκόσμιου πρωταθλητή Γιώργου Τζάνου.  Και φυσικά θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους βρίσκονται και συμπαραστέκονται πολύπλευρα τον Αετό Κω.

 

Ο Αετός δίνοντας κατεύθυνση στις αληθινές αξίες του "ευ αγωνίζεσθαι", καλλιεργεί στους αθλητές του και την αυτοπεποίθηση. Οι ασκούμενοι εκπαιδεύονται και σε ψυχικά χαρίσματα, να πιστεύουν στον εαυτό τους και να πετυχαίνουν τους στόχους τους ώστε να μην είναι απλά όνειρα. Το μήνυμά μας τίποτα δεν χαρίζεται στη ζωή και ούτε είναι εύκολο να πραγματοποιηθούν οι στόχοι χωρίς προσπάθεια, όραμα και προγραμματισμό, ώσπου να βγουν αληθινοί. Αυτός είναι ο μεγάλος μας προσανατολισμός στον Αετό, να ανοίξουν όλοι τα φτερά τους και να απελευθερωθούν δραστικά. Έτσι μαθαίνουν οι αθλούμενοι ότι μέσα από κόπους και θυσίες πετυχαίνει ο καθένας τα όνειρά του να γίνονται πραγματικότητα. 

 

Ο σύλλογός μας σταθερός στις αξίες και δημιουργώντας άρρηκτες σχέσεις με όποιους συνεργάζεται, μέσα από την εκπαίδευση και τον διάλογο χτίζει το παρόν, προετοιμάζοντας ένα καθοριστικό και ευοίωνο μέλλον. Είναι πολύ δύσκολο το έργο αυτό, του οποίου ο προορισμός του ταξιδιού καθ' όλη τη διάρκειά του είναι ένας συγκλονιστικός αγώνας και ενίοτε μετ' εμποδίων, αλλά στο τέλος επιβραβεύονται όσοι τον ακολουθούν. 

 

Ο προπονητής και Δάσκαλος του Αετού Απόστολος Παπανικολάου, ένας πραγματικός μαχητής στον αγωνιστικό και κοινωνικό στίβο, μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις του με σεβασμό προς κάθε κατεύθυνση. Έχοντας δημιουργήσει ισχυρές ανιδιοτελείς σχέσεις μαζί τους, μεταφέρει τις γνώσεις του στους αθλητές του χτίζοντας δυνατές προσωπικότητες. Οικοδομώντας χαρακτήρες επάξια του προσδίδεται ο όρος κοινωνικός λειτουργός.

 

Με συνέπεια και ακρίβεια στην όποια διαφορετική κατευθυνση σαν παιδαγωγός, φροντίζει τα παιδιά ώστε να αποκτήσουν επιπρόσθετα αυτογνωσία και έχοντας την πλήρη γνώση στο άθλημα του καράτε, τους μαθαίνει να είναι μαχητές στη ζωή και στους αγώνες. Ισορροπώντας την πνευματική 

ψυχική και σωματική τους δύναμη- οξύνει την σκέψη τους, το μυαλό τους να είναι  σε εγρήγορση, αλλά ταυτόχρονα τα συναισθήματά τους να διακατέχονται από αγάπη, φιλειρηνισμό και σεβασμό στο συνάνθρωπο.