Πήρε την πρόκριση στους «8» του κυπέλλου Δωδεκανήσου ο Α.Ο Πυλίου
Αθλητισμός
08/03/2024

Την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου Δωδεκανήσου πήρε ο Α.Ο Πυλίου που επικράτησε με 2-4 στο Ζηπάρι της Αναγέννησης Ασφενδιού και πλέον θα υποδεχτεί στο γήπεδο Πυλίου την Α.Ε.Ρ. Αφάντου στην φάση των «8».

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πήραν νωρίς προβάδισμα στο σκορ αφού μόλις στο 5ο λεπτό μετά από κάθετη πάσα του Μαυρίδη ο Ζαίμι ήταν αυτός που έκανε το 1-0 για τους “πράσινους”. Ο Α.Ο Πυλίου απάντησε άμεσα αφού στο 12’ ο Χατζηνικολάου με δυνατό σου έξω απ’ την περιοχή έκανε το 1-1 ενω στο 17’ μετά από σέντρα του Παπαναστασίου ο Βουκομάνοβιτς έκανε το 1-2.

Οι “βυσσινί” είχαν ένα καλό διάστημα στο πρώτο ημίχρονο στο οποίο ουσιαστικά κατάφεραν να κλειδώσουν τη νίκη με τον Χατζηνικολάου στο 20’ να κάνει το 1-3 και τον Συντιχάκη στο 31’ να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 1-4 που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στην αναμέτρηση, πίεσαν και κατάφεραν να μειώσουν με τον Σπύρου στο 75’ ενώ στις καθυστερήσεις διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε χέρι του Τσατσακλά αλλά και σε γκολ που πέτυχε ο Κόκκαλης με τον διαιτητή να δίνει φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης. 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Μαστρογιαννάκος με βοηθούς τους Βέρροιο και Μαρίνο.

Οι συνθέσεις

Αναγέννηση Ασφενδιού (Ματθαίος Θωνιάτης – Γιάννης Τσολακίδης): Μιχαλάκης, Ζαίμι, Θωνιάτης, Σωτίρι, Σπύρου, Φούκης, Μαυρίδης (76’ Χασμπάλλα), Γεροβασίλης (46’ Παπαχαραλάμπους), Πης, Βρέττης, Αρκούδας (76’ Κόκκαλης).

Α.Ο Πυλίου (Στέφανος Χατζησεβαστός – Δημήτρης Χρυσόπουλος): Ήλιος (73’ λ.τ. Καζέλης), Συντιχάκης, Παπαναστασίου, Μπριλάκης, Βουκομάνοβιτς (73’’ Δημακάκος), Δρόσος (46’ Καρακούσης), Λάντζιος (82’ Τσατσακλάς), Τσιτσεκίδης, Μεντής (46’ Κότζα), Χατζηνικολάου, Τζανουλίνος.

Ρεπορτάζ