«Λύγισε» στις καθυστερήσεις η Δόξα Καρδάμαινας στην Κρεμαστή
Αθλητισμός
20/03/2024

Με γκολ του Φώτη Μπάρδου στην τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Φοίβος επικράτησε 2-1 της αξιόμαχης Δόξας Καρδάμαινας στο «Φίλιππος Δελαπόρτας» για την 25η αγωνιστική της Α’ Κατηγορίας και έκανε ένα ακόμα βήμα προς την μαθηματική κατάκτηση του τίτλου. Ο Αθανασίου άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Σάββα Ορφανίδη, ενώ ο Ζερβός με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ισοφάρισε προσωρινά για τους «μελανόλευκους».

Το ματς

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και από τα πρώτα λεπτά πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων, απειλώντας στο 6’ και στο 9’ με σουτ του Γεωργιάδη τα οποία πέρασαν λίγο δίπλα από την εστία του Δημητρίεβιτς. Η υπέροχη του Φοίβου καρποφόρησε στο 14’ όταν οι «κυανοκίτρινοι» κυκλοφόρησαν εξαιρετικά τη μπάλα, ο Αυγενικού με σέντρα μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα συστημένη στον Αθανασίου και ο τελευταίος με υποδειγματική κεφαλιά βρήκε δίχτυα για το 1-0. Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο ο ρυθμός της αναμέτρησης δεν ήταν ανάλογος, με την Δόξα να κλείνει καλά τους χώρους προς την περιοχή του Δημητρίεβιτς, ενώ στο 43’ η ομάδα του Μανώλη Οικονόμου έχασε τη δίκη της ευκαιρία, με τον Ηλία να προλαβαίνει την τελευταία στιγμή τον Ατσαλάκη, ο οποίος υποδέχθηκε την κάθετη του Ζερβού, ωστόσο δεν μπόρεσε να εκτελέσει σε πρώτο χρόνο.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 47’ ο Φοίβος έκανε εκ νέου αισθητή την παρουσία του, με το διαγώνιο σουτ του Βολονάκη να περνάει αουτ. Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την πίεση τους και προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν λάθη στην άμυνα του Φοίβου. Σε ένα από αυτά στο 55’ ο Ζερβός έκλεψε από τον Αποστολάτο, βγήκε απέναντι από τον Ηλία, όμως ο γκολκίπερ των γηπεδούχων έδιωξε με τα πόδια. Δέκα λεπτά αργότερα ο Αποστολάτος γύρισε απρόσεκτα τη μπάλα προς την περιοχή, ο Ατσαλάκης απέφυγε τον Ηλία, τροφοδότησε τον Ζερβό, ο οποίος έκανε το πλασέ, με τον Καρπαθάκη να διώχνει πάνω στη γραμμή, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Ατσαλάκης ανατράπηκε από τον Καραγεωργίου, με τον κ. Δουλγέρη να καταλογίζει το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ζερβός, ο οποίος δεν λάθεψε, ισοφαρίζοντας σε 1-1 για την Δόξα. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο η ομάδα της Κρεμαστής ανέβασε την πίεση της ψάχνοντας το γκολ της νίκης, έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 85’ με τον Δημητρίεβιτς να διώχνει εντυπωσιακά το πλασέ του Τομόρι, ενώ στο 94’ έπειτα από καλή κυκλοφορία, η μπάλα έφτασε στον Μπάρδο και ο τελευταίος με ψύχραιμο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

MVP

Ο Φώτης Μπάρδος μπήκε ως αλλαγή στο 70’ και με δικό του buzzer beater στο 94’ χάρισε το τρίποντο στον Φοίβο.

Στο ύψος του

Πολύ καλή εμφάνιση από τον Μάρκο Δημητρίεβιτς που ήταν αρκετά σταθερός και πραγματοποίησε σημαντικές επεμβάσεις κρατώντας τη Δόξα μέσα στο παιχνίδι.

Διαιτησία

Δουλγέρης Λάζαρος

Βοηθοί: Αρέστης – Στεφανάκης

Οι συνθέσεις:

Φοίβος Κρεμαστής (Σάββας Ορφανίδης): Ηλίας, Καραγεωργίου (86’ Αλιάι), Αποστολάτος (70’ Μπάρδος), Καρπαθάκης, Τομόρι, Αυγενικού, Γεωργιάδης, Κουγιός, Βολονάκης, Χατζησάββας, Αθανασίου.

Δόξα Καρδάμαινας (Μανώλης Οικονόμου – Γιώργος Σταμάτης): Δημητρίεβιτς, Χατζηπαναγιώτης, Χατζηφούντας Χ, Παπαβασιλείου, Κορκής, Πης Γ, Σπύρου (90+1’ λ.τρ. Πόγιας), Τσέλα (76’ Χατζηφούντας Μ.), Μποϊλής Γ. (63’ Μεζουράι), Ατσαλάκης, Ζερβός.

Ρεπορτάζ