Νίκη στο Δωδεκανησιακό ντέρμπι για τον Α.Ο Πυλίου
Αθλητισμός
26/03/2024

Νίκη γοήτρου πήρε ο Α.Ο Πυλίου που επικράτησε με 2-0 του Ιάλυσου κερδίζοντας ένα ακόμη Δωδεκανησιακό ντέρμπι στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Σκόρερ για τους γηπεδούχους ήταν οι Δρόσος και Αλιμερκάι.

Εικόνα

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο ο Ιάλυσος κατάφερε να απειλήσει πρώτος όταν στο 15′ ο Γιώργου δοκίμασε τα πόδια του με τον Ήλιο να διώχνει σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα ο Δρόσος εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα του Ιάλυσου και κατάφερε να κάνει το 1-0 απέναντι στον Τσιγάρο με ψύχραιμο πλασέ.  Μετά το γκολ ο Ιάλυσος προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, κυρίως απ’ τα πλάγια και στο 35′ έφτασε κοντά στο γκολ όταν το σουτ του Χατζηνικόλα κατέληξε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Ιντρίζι πλάσαρε άουτ.

Στο 48′ ο Ιάλυσος απείλησε όταν ο Χατζησάββας εκτέλεσε το φάουλ με τον Ήλιο να διώχνει σε κόρνερ. Στο 55′ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά όταν μετά το κόρνερ του Πελαρδή η μπάλα στρώθηκε στον Κάμπα με το σουτ του να περνά άουτ . Στο 57′ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πετύχουν και δεύτερο γκολ όταν μετά την κάθετη πάσα του Βουκομάνοβιτς ο Αλιμερκάι έκανε το 2-0 για την ομάδα του.

Στο 64′ ο Χατζησάββας απείλησε ξανά με την μπάλα να περνά λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Ήλιου. Ο Ιάλυσος προσπάθησε δεν μπορούσε να απειλήσει με τον Καραγεώργη στο 90′ μέσα απ’ την περιοχή να πλασάρει άουτ για να μείνει το 2-0 μέχρι την λήξη.

Διαιτησία

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κατσίνης με βοηθούς τον Κωστάκη και την Αλεξοπούλου.

Ο κορυφαίος

Ο Χατζηνικολάου έτρεξε αρκετά στον χώρο της μεσαίας γραμμής και κέρδισε αρκετές μονομαχίες για την ομάδα του Α.Ο Πυλίου.

Οι συνθέσεις

Α.Ο Πυλίου (Στέφανος Χατζησεβαστός – Δημήτρης Χρυσόπουλος): Ήλιος, Παπαναστασίου, Μούλας (76′ Συντιχάκης), Μπριλάκης, Εσαλέ (46′ Τσατσακλάς), Βουκομάνοβιτς (76′ Κυπραίος), Δρόσος (60′ Λάντζιος), Μεντής, Χατζηνικολάου, Τζανουλίνος, Αλιμερκάι (60′ Κότζα)

Ιάλυσος (Παναγιώτης Σπάρταλης): Τσιγάρος, Καραγεώργης, Χότζα, Γιώργου (46′ Εμπουμπά), Δωματάς (83′ Ραπάι) , Αθανασίου (83′ Βλαχάβας), Χατζησάββας, Κάμπα, Χατζηνικόλας, Ιντρίζι, Πατσίλης (46′ Πελαρδής)

Ρεπορτάζ