Εντυπωσιακή νίκη της Δόξας Καρδάμαινας στα Κοσκινού κόντρα στο Διγενή
Αθλητισμός
03/04/2024

Συνεχίζοντας τις πολύ καλές εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος, η Δόξα Καρδάμαινας πέρασε εμφατικά από τα Κοσκινού, επικρατώντας με 1-4 του Διγενή για την 27η αγωνιστική της Α’ Κατηγορίας. Οι «μελανόλευκοι» ήταν καταιγιστικοί, τιμωρώντας όλα τα λάθη των γηπεδούχων, που από την πλευρά τους έκαναν νέο πισωγύρισμα στη μάχη που δίνουν για την αποφυγή του υποβιβασμού. Μανώλης Χατζηφούντας (2), Ζερβός και Συνεσίου οι σκόρερ για την ομάδα της Δόξας , ο Μαριάς το γκολ για τους «κυανόλευκους».

Το ματς

Η Δόξα μπήκε εξαιρετικά στο παιχνίδι και απείλησε για πρώτη φορά στο 8ο λεπτό, με την κεφαλιά του Μανώλη Χατζηφούντα έπειτα από την σέντρα του Συνεσίου να περνάει λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Μανώλαγκα. Η υπέροχη των «μελανόλευκων» έφερε αποτέλεσμα στο 12’, όταν μετά από απομάκρυνση του Παπαβασιλείου και κακό υπολογισμό από τον Μιχάλη Πατρό, ο Ζερβός διεκδίκησε με τον Μαριά και έπειτα από κόντρα επάνω στον φορ της Δόξας, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1.

Ο Διγενής συνέχισε να αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα στην ανασταλτική του λειτουργία και στο 24’ έπειτα από λάθος του Θύμιου, ο Μανώλης Χατζηφούντας πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή και με υποδειγματικό πλασέ, την έστειλε στο παραθυράκι του Μανώλαγκα για το 0-2. Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε δύο λεπτά αργότερα. Ο Μασάδο εκτέλεσε φάουλ, ο Διακάκης με γυριστή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι δεν κατάφερε να νικήσει τον Δημητρίεβιτς και στην συνέχεια της φάσης, ο προωθημένος Μαριάς με σουτ μέσα από την περιοχή, μείωσε σε 1-2. Δευτερόλεπτα μετά το γκολ του Μαριά, ο ίδιος ποδοσφαιριστής βρέθηκε σε καλό σημείο έξω από την περιοχή, έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Δημητρίεβιτς.

Το παιχνίδι συνέχισε να έχει «τρελό» ρυθμό και στο 29’ η Δόξα διεύρυνε εκ νέου το προβάδισμα της. Ο Μανώλης Χατζηφούντας με υπέροχη μπαλιά τροφοδότησε στα όρια της μεγάλης περιοχής τον Συνεσίου και ο πολύπειρος μέσος, αφού πρώτα απέφυγε τον Θύμιο, με ένα άπιαστο διαγώνιο σουτ πέτυχε το 1-3. Η ομάδα του Μανώλη Οικονόμου συνέχισε να είναι επικίνδυνη και στο 33’ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 1-4, με το κοντινό πλασέ του Ζερβού να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 40’ ο Ζερβός νικήθηκε από τον Μανώλαγκα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βρουν ένα γρήγορο γκολ ώστε να επιστρέψουν στην διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος και απείλησαν στο 49’ με τον Δημητρίεβιτς να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια το σουτ του Δημητριάδη. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Διγενής «άγγιξε» το δεύτερο γκολ, με το κοντινό πλασέ του Αναστασάκη να καταλήγει στην αγάλια του Δημητρίεβιτς, ενώ στη συνέχεια της φάσης κι έπειτα από γρήγορη ανάπτυξη της Δόξας, ο Ζερβός τροφοδότησε κάθετα τον Μανώλη Χατζηφούντα και ο τελευταίος αφού απέφυγε τον Μανώλαγκα, πλάσαρε σε κενή εστία, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 1-4. Μετά το τέταρτο γκολ των φιλοξενούμενων ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε αρκετά, με τους δύο προπονητές να ρίχνουν στον αγωνιστικό χώρο αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές. Η τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι ανήκε στον Διγενή, όταν το σουτ του Μαριά στο 87’ κατέληξε στο κάθετο δοκάρι του Δημητρίεβιτς.

MVP

Σπουδαία εμφάνιση από τον Μανώλη Χατζηφούντα, οποίος σημείωσε δύο γκολ και μοίρασε μια ασίστ.

Στο ύψος του Καλή εμφάνιση από τον Μάκη Ζερβό που πέτυχε το 26ο του γκολ, έδωσε μια ασίστ και ταλαιπώρησε αρκετά την αμυντική γραμμή του Διγενή.

Διαιτησία

Ατσικνούδας Δημήτρης Βοηθοί: Κυριακίδης – Ροδίτης

Οι συνθέσεις 

Διγενής Κοσκινού (Ανδρέας Μπιλλιάς): Μανώλαγκας, Θύμιος (34’ Δημητριάδης), Μαριάς, Πατρός Μ, Ταντίκης (63’ Καστρενός), Μέμα, Πατρός Χ, Γκάμμις (69’ Τσερκέζης), Μασάδο (63’ Καψής), Διακάκης (69’ Ντανούσι), Αναστασάκης.

Δόξα Καρδάμαινας (Μανώλης Οικονόμου – Γιώργος Σταμάτης): Δημητρίεβιτς, Χατζηπαναγιώτης, Χατζηφούντας Χ, Παπαβασιλείου, Κορκής, Συνεσίου (82’ Πης Ρ.), Πης Ι. (39’ λ.τρ. Σπύρου), Διαμαντής, Κάτση (69’ Ελευθερίου), Ζερβός (82’ Τσέλα), Χατζηφούντας Μ.

Ρεπορτάζ