Προβάδισμα τίτλου πήρε ο Διαγόρας που επικράτησε με 66-53 του Ιπποκράτη και έκανε το 2-1 στην σειρά
Αθλητισμός
10/04/2024

Ο Διαγόρας επικράτησε στην «Τέντα»με 64-53 του Ιπποκράτη Κω για τον τρίτο τελικό του πρωταθλήματος γυναικών και έκανε το 2-1 στην σειρά. Ο γηραιός πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ και έχει δύο ευκαιρίες για να κατακτήσει το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα του.

Οι δύο ομάδες μπήκαν καλά στην αναμέτρηση και ξεκίνησαν ανταλλάσσοντας καλάθια. Κάτι που άλλαξε στα τελευταία λεπτά της πρώτης περιόδου, όταν ο Διαγόρας δημιούργησε σερί και κατάφερε να ολοκληρώσει το δεκάλεπτο προηγούμενος με 23-15.

Έπειτα, ο Ιπποκράτης Κω συνέχισε να δυσκολεύεται να βρει τον “δρόμο” προς το καλάθι. Σε καμία φάση όμως δεν επέτρεψε στις γηπεδούχους να αποκτήσουν… μαξιλαράκι ασφαλείας. Τα φθηνά λάθη στα δύο “στρατόπεδα” κόστισαν την ευκαιρία για κάτι καλύτερο σε εκείνο το σημείο. Έτσι, σε μια εικόνα παρόμοια με αυτή της πρώτης περιόδου, με τον Διαγόρα να έχει κυρίως το αβαντάζ των περισσότερων λύσεων επιθετικά, οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το ημίχρονο με το σκορ να είναι στο 37-28.

Η τρίτη περίοδος ήταν η καλύτερη στην αναμέτρηση για τον Ιπποκράτη. Με ψυχραιμία και υπομονή σε αρκετές φάσεις βρήκε κάποια σημαντικά καλάθια που σε συνδυασμό με την αστοχία του Γηραιού, είχαν ως αποτέλεσμα να πέσει η διαφορά ακόμη και στο σουτ. Πάντως, από τις φιλοξενούμενες ήταν εμφανές πως έλειπε αυτό το κάτι παραπάνω για φέρουν “τούμπα” την κατάσταση. Ο Διαγόρας ακόμη και τότε διατήρησε το προβάδισμα του και μπήκε στο τελευταίο και καθοριστικό δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 51-47.

Τα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου ήταν και τα σημαντικότερα. Μιας και έμοιαζε σαν την μεγαλύτερη ευκαιρία του Ιπποκράτη να ξαναμπεί για τα καλά στην υπόθεση νίκη. Τότε όμως, με μπροστάρη την Βελούδου αλλά και με “όπλο” την καλή άμυνα, ο Διαγόρας όχι απλώς διατήρησε το προβάδισμα, αλλά έστειλε και την διαφορά σε διψήφια σκέλη. Κρίνοντας οριστικά την αναμέτρηση βάση και της όλης εικόνας αρκετά λεπτά πριν την λήξη. Τελικώς, ο αγώνας τελείωσε με 66-53 και τον Γηραιό να πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη στον τρίτο τελικό και να βρίσκεται ένα ροζ φύλλο αγώνα ακόμα μακριά από το back to back.

Διαιτητές

Τσατταλιού- Φάκαρος.

Τα δεκάλεπτα

23-15, 37-28, 51-47, 66-53.

Γ.Σ. Διαγόρας (Γαλαχουσίδη): Βολιτάκη, Μαντιού 4, Δέτση 8, Βελούδου 18(1), Μέντου 3, Γαλαχουσίδη, Μπατή 14(1), Περαντινού, Χρυσοστομίδου 3, Μάνου 5, Κυπραίου 11.

Ιπποκράτης Κω (Αργυρίου): Τσαλαπατάνη 7(1), Πατμίου 7(1), Κιλιμάτου 2, Κιαπόκα 4, Σβύνου 16, Νικηταρά, Γιαλλούση, Αθανασοπούλου 9(1), Ασιατίδου 5, Αγγελή 2.

Ρεπορτάζ