Πρόκριση στους «8» του Πανελληνίου πρωταθλήματος προεπιλογής Εθνικών ομάδων για την Κ-16 της ΕΠΣΔ
Αθλητισμός
11/04/2024

Την πρόκριση στους «8» του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν πανηγύρισε η Μικτή Κ-16 της Δωδεκανήσου, η οποία συνέτριψε με 4-0 την αντίστοιχη της Εύβοιας στο Ε.Α.Κ. Ρόδου. Καρνέζος, Ψαρρής, Λεάντρο Χύσα και Παπαμανώλης οι σκόρερ για την ομάδα του Γιώργου Τριχιά, που στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας το νικητή του ζευγαριού, Αχαΐα – Ηράκλειο.

Το ματς

Οι γηπεδούχοι μπήκαν εξαιρετικά στο παιχνίδι και στο 8ο λεπτό άνοιξαν το σκορ με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ του Καρνέζου. Η ομάδα του Γιώργου Τριχιά συνέχισε να ελέγχει τον ρυθμό της αναμέτρησης και στο 15’ έπειτα από γύρισμα του Λουϊζάκη, ο Ψαρρής έκανε το πλασέ, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό των φιλοξενούμενων και κατέληξε στα δίχτυα του Αναγνώστου. Στο 26’ τα Δωδεκάνησα απείλησαν εκ νέου, με τον Αναγνώστου να μπλοκάρει την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ψαρρή, ενώ στο 45’ οι φιλοξενούμενοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους, με το σουτ του Τσούμαρη από το ύψος της μεγάλης περιοχής να περνάει λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Ποβάζνι.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 48’, η Εύβοια «άγγιξε» τη μείωση του σκορ, όμως ο Ποβάζνι βγήκε νικητής στη μονομαχία με τον Μαρίνη. Στο 50’ τα Δωδεκάνησα απείλησαν με το σουτ του Ψαρρή από το ύψος της μεγάλης περιοχής να περνάει αουτ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα, ο Λεάντρο Χύσα, αφού πρώτα απέφυγε τον Δούδαλη και εν συνεχεία τον Αδαμόπουλο, μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο πλασέ, ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Το… κερασάκι στην τούρτα για τους γηπεδούχους έβαλε στο 73’ ο Παπαμανώλης, ο οποίος έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Πούπα, με κοντινή προβολή διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Διαιτησία

Ατσικνούδας Δημήτρης

Βοηθοί: Στεφανάκης – Κασιώτης

Οι συνθέσεις:

Ε.Π.Σ. Δωδεκανήσου Κ-16 (Γιώργος Τριχιάς): Ποβάζνι, Καματερός (66’ Γιαννίκος), Στόλης, Καρνέζος, Χύσα Κ. (66’ Αλιμερκάι), Πούπα, Λουϊζάκης, Παπαχαραλάμπους, Ψαρρής (71’ Καμπούρης), Λελέκης (53’ Καρασάββας), Χύσα Λ. (71’ Παπαμανώλης).

Ε.Π.Σ. Εύβοιας (Δημήτρης Ακριτίδης): Αναγνώστου, Δημητρίου (65’ Ψωμαδέλης), Αδαμόπουλος, Δούδαλης, Πολυκαρπίδης (65’ Πολίτης), Τσούμαρης, Λάμπρου (65’ Γιαννάκης), Τότσι (73’ Αντωνίου), Καλαμαράς (46’ Καλημέρης), Αλαφάκης, Μαρίνης.

Ρεπορτάζ