Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ολυμπιακός Κ-19 του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου
Αθλητισμός
23/04/2024

Ένας… μαγικός Ολυμπιακός διέλυσε με 3-0 τη Μίλαν και έγραψε ιστορία κατακτώντας το τρόπαιο της Youth League στη Νιόν, που αποτελεί και τον πρώτο ever τίτλο ελληνικής ομάδας.  Στην κορυφή της Ευρώπης και ο δικός μας, Κώος, Σωτήρης Συλαϊδόπουλος που έκανε υπερήφανους όλους στο νησί δείχνοντας για ακόμη μια φορά ότι είναι στο γκρουπ των κορυφαίων.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά στο ματς και από νωρίς θα μπορούσαν να είχαν πάρει το προβάδισμα. Σε πρώτο χρόνο ο Πνευμονίδης πάτησε περιοχή και πλάσαρε από αριστερά, με τον Ραϊέρ να τον σταματά εντυπωσιακά (2’). Ακολούθησε στο 9ο λεπτό ο Παπακανέλλος, του οποίου το σουτ πέρασε εκατοστά από το δοκάρι.

Η απάντηση ήρθε από τον Σίνα λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, με τη Μίλαν από εκείνο το σημείο να γίνεται πιο πιεστική. Η ιταλική ομάδα μέχρι το 35’ κρατούσε την κατοχή και προσπαθούσε να γίνει απειλητική, δίχως αποτέλεσμα. Αντιθέτως, ο Ολυμπιακός – που ανέκτρησε τον έλεγχο – είχε ξανά μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Μπάκουλας από  θέση βολής έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του αντίπαλου κίπερ.

Με το «καλημέρα» του β’ μέρους ο Σία έφτασε κοντά στο να κάνει το 1-0, όμως δεν μπόρεσε με προβολή να βρει την μπάλα. Ακολούθησε το δυνατό σουτ του Σκότι το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Σίνα σε κόρνερ (53’). Τελικά όμως η τύχη χαμογέλασε για τον Ολυμπιακό, όταν στο 57’ κέρδισε πέναλτι για χέρι του Στάλμαχ. Αυτό ανέλαβε να εκτελέσει ο Μουζακίτης, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα αριστερά της εστίας (60’) για το 1-0 των Πειραιωτών.

Δευτερόλεπτα αργότερα ο Παπακανέλλος έκανε ακόμα πιο εύκολο το έργο για τον σύλλογό του, όταν κουβαλώντας από δεξιά την μπάλα δοκίμασε ένα διαγώνιο σουτ που κατέληξε στα δίχτυα. Tη… χαριστική βολή έδωσε ο Μπακούλας, ο οποίος πέτυχε το κορυφαίο γκολ της χρονιάς με ψαλιδάκι έπειτα από σέντρα του Κουτσογούλα.

Εκεί ήρθε και η αντίδραση της Μίλαν που προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση. Η μεγαλύτερη στιγμή ήρθε στο 80’ όταν ο Σίνα σταμάτησε δύο φορές τον Σάλα από ευνοϊκή θέση. Η απάντηση ήρθε από τον Πνευμονίδη που τελικά δεν μπόρεσε να κάνει το 4-0 στο 81’.

Οι συνθέσεις

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σίνα, Κ. Κωστούλας, Κουτσίδης, Πρεκατές, Κουτσογούλας, Μπάκουλας (88′ Τανούλης), Μουζακίτης, Αλαφάκης (72′ Δάμα), Παπακανέλλος (76′ Λιατσικούρας), Πνευμονίδης (88′ Γατόπουλος) και Κωστούλας.

ΜΙΛΑΝ: Ραβιέρ, Μπαρτεσάγκι, Νσιάλα (69′ Λιμπεράλι), Σίμιτς, Μάγκνι, Ζερόλι, Μαλασπίνα, Σταλμάχ (62′ Σίμελχακ), Σία (79′ Σάλα), Σκότι και Καμάρντα (79′ Μπονόμι).