Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 9ος Μαραθώνιος Ρόδου
Αθλητισμός
25/04/2024

Κάθε ρεκόρ κατέρριψε ο 9ος διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου που έγινε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 21 Απριλίου. Περισσότεροι από 4000 δρομείς κάθε ηλικίας συμμετείχαν σε όλες τις διαδρομές, ενώ ρεκόρ στην κλασική απόσταση πέτυχε ο Κενυάτης Kurgat Kiptoo Moses με 2:16:08 που είναι ένας από τους καλύτερους χρόνους που έχουν επιτευχθεί σε Μαραθώνιο στην Ελλάδα. 

Πρώτη Ελληνίδα ήταν η Ευαγγελία Βλαχάκη με 3:28:31. Στον αγώνα του Ημιμαραθώνιου μεγάλος νικητής ήταν ο Μιχάλης Χατζηιωάννου με 1:14:45, ο οποίος τιμά συνεχώς τον Μαραθώνιο Ρόδου με την παρουσία του και στις γυναίκες νίκησε η Ουκρανή Anna Georgievskaya σε 1:33:59.

Μεταξύ των 4.000 αθλητών συμμετείχαν και αρκετοί Κώοι απολαμβάνοντας τις μοναδικές ομορφιές του σμαραγδένιου νησιού και το υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης.

Μεταξύ εκείνων που έτρεξαν ήταν οι : Θανάσης Καματερός, Κώστας Κωστογλάκης, Γιώργος Θάνος, Γιώργος Παπαϊωάννου, Κατερίνα Κουρούδη, Ανδριάννα Κουρούδη, Γιώργος Μπαραχάνος, Στάθης Χρύσης , Βασιλική Σαΐτη, Μάγδα Καματερού, Νίκος Καματερός, Γιώργος Καματερός, Σάντυ Λαδικού , Φρατζής Καραγιάννης και αρκετοί ακόμη σε όλες τις διαδρομές.

ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥ ΠΥΡΡΟΥ ΔΗΜΑ

Τη δική του πινελιά έβαλε και ο Πρεσβευτής του Μαραθωνίου Ρόδου Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας που φωτογραφήθηκε, υπέγραψε αυτόγραφα και συνομίλησε με τον κόσμο. «Ευχαριστώ πολύ το κόσμο για τη θερμή υποδοχή.

Είναι σημαντικό να βλέπεις ότι παρότι έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που έφερνα επιτυχίες για την Ελλάδα, ο κόσμος δεν σε ξεχνάει. Συγχαρητήρια και στην Οργανωτική Επιτροπή για τον εξαιρετικό αγώνα», είπε ο Πύρρος.

Ρεπορτάζ