Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μαραντόνα
Αθλητισμός
26/11/2020

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι αποχαιρετούν τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα στο λαϊκό προσκύνημα που ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης στην Casa Rosada, την έδρα της κυβέρνησης της Αργεντινής και θα διαρκέσει για τις επόμενες 48 ώρες.

Στο λαϊκό προσκύνημα διέρρευσε και η πρώτη εικόνα από τη σoρό του Ντιέγκο Μαραντόνα με τις φανέλες της Μπόκα Τζούνιορς και της Εθνικής Αργεντινής.

 

Τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρά, ειδικά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο πρόεδρος της χώρας, Αλμπέρτο Φερνάντες, εξήγησε ότι το πρώτο πράγμα που έκανε όταν έμαθε τη δυσάρεστη είδηση ήταν να προσφέρει στην οικογένεια του Ντιεγκίτο το μέρος που στεγάζει την κυβέρνηση για να αποχαιρετήσουν οι Αργεντινοί τον αγαπημένο τους ήρωα.

Σκέφτηκα ν' ανοίξω την έδρα της κυβέρνησης της Αργεντινής για τον Ντιέγκο, επειδή από αυτά τα μπαλκόνια βγήκε με το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1986 και μας χαιρέτησε για το Μουντιάλ του 1990. Θέλω όλοι οι Αργεντινοί που θέλουν να τον αποχαιρετήσουν να μπορέσουν να το κάνουν. Ο Μαραντόνα το αξίζει. Τα εκατομμύρια των Αργεντινών που τον αγαπούσαμε και του είμαστε ευγνώμονες τόσο πολύ, θέλουμε να τον αποχαιρετήσουμε», πρόσθεσε.

Αρχικά θεωρήθηκε ότι το λαϊκό προσκύνημα θα γίνει στο στάδιο της Αρτζεντίνος Τζούνιορς, αλλά η σύζυγος του Μαραντόνα, Κλαούντια Βιγιαφάνε, προτίμησε την Casa Rosada.

Ακολουθεί ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Ντιέγκο Μαραντόνα που αξίζει να (ξανα)δούμε

Ρεπορτάζ