Πρωταθλήτρια Δωδεκανήσου σε επίπεδο παίδων η Ακαδημία Καλύμνου
Αθλητισμός
02/05/2024

Το έκαναν πέρσι στους παμπαίδες, το έκαναν φέτος στους παίδες και μάλιστα εύκολα και η ιστορία συνεχίζεται! Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ είναι πανάξια ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ για δεύτερη φορά στην ιστορία της στο παιδικό πρωτάθλημα κερδίζοντας μετά από μία ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ εμφάνιση (στο α’ ημίχρονο) στον μεγάλο τελικό της Λέρου τον Κολοσσό με 68-54. Η ομάδα του Χρήστου Καλαϊτζίδη ήταν πραγματικά… μαγική στο α’ ημίχρονο, όταν και προηγήθηκε με +30(!), καθαρίζοντας την υπόθεση- τίτλος, στο κλειστό γυμναστήριο της Μερικιάς. Πέντε χρονιά μετά το «έπος» του «Βενετοκλείου» (όταν έφτασε και στο Final-6), τα φοβερά… παιδιά του Χρήστου Καλαϊτζίδη ανέβηκαν στην κορυφή του βάθρου και δικαιούνται να ονειρεύονται κάτι καλύτερo στα προκριματικά. Ο Κολοσσός συνήλθε στο β’ ημίχρονο με την Ακαδημία, αλλά δεν μπόρεσε να μαζέψει το -30!

Απίστευτη… ραψωδία της Ακαδημίας Καλύμνου στο α’ ημίχρονο του μεγάλου τελικού! Η ομάδα του Χρήστου Καλαϊτζίδη κυριάρχησε σε όλα τα επίπεδα, έκανε το γνωστό της παιχνίδι, πίεσε στην άμυνα, έκλεψε μπάλες και έβαλε εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό, τελειώνοντας από πολύ νωρίς την υπόθεση… τίτλος! Η Ακαδημία Καλύμνου ήταν απλά… απολαυστική. Έβαλε τα σουτ, πήρε τα ριμπάουντ, έβγαλε τρομερή ενέργεια στο παρκέ της Μερικιάς και τελείωσε το παιχνίδι από το α’ ημίχρονο. Είναι χαρακτηριστικό ότι όσοι αγωνίστηκαν έδωσαν και τη ψυχή τους, με τους Μπούζαλη και Μπουλαφέντη να σέρνουν το… χορό στο α’ δεκάλεπτο και τα αδέρφια Κουλλιά με τον Έλληνα να συνεχίζουν την απίστευτη εμφάνιση της Ακαδημίας.

Από το ξεκίνημα του αγώνα… φάνηκε ο νικητής στον μεγάλο τελικό. Μετά το αρχικό 3-3 (με τρίποντα από τους Μπουλαφέντη και Μιχελή), οι Καλύμνιοι με πόντους από τους Μπουλαφέντη και Κουλλιά Χ. έκαναν σερί 0-11 και ξέφυγαν 3-14 (7’). Ο Κολοσσός ζορίστηκε πάρα πολύ από την κλειστή άμυνα της Ακαδημίας και στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Μπούζαλης, ο οποίος με προσωπικούς πόντους έκανε το σκορ 7-22 (9’), με τους Καλύμνιους να κλείνουν το α’ δεκάλεπτο με το απίστευτο 7-24!

Ακόμη πιο απίστευτα ήταν αυτά που έκανε η Ακαδημία στο β’ δεκάλεπτο… Παύλος Κουλλιάς, Χρήστος Κουλλιάς και Έλληνας μετέτρεψαν το 9-24 σε 9-38(!) με σερί 0-14 (13’). Στο διάστημα αυτό, οι «σφουγγαράδες» έκαναν ότι ήθελαν στο παρκέ, με τον Κολοσσό να μειώνει σε 13-38. Η διαφορά έφτασε και τους 30(!) πόντους στο 17’, με την Ακαδημία να κάνει το σκορ 14-44(!!!) για να λήξει το ημίχρονο με 20-44. Η διαφορά αυτή φανέρωσε πλήρως την εικόνα του αγώνα, με την Ακαδημία Καλύμνου να κυριαρχεί πλήρως σε όλα τα επίπεδα, σε άμυνα και επίθεση.

Το β’ ημίχρονο είχε τυπική σημασία με τους Καλύμνιους να βρίσκουν λύσεις με τον Έλληνα (20-47 και 24-50 στο 23’). Η ομάδα του Γιάννη Τσακίρη είχε ένα μικρό ξέσπασμα (29-50 στο 25’), για να απαντήσουν οι Καλύμνιοι (29-55 στο 26’). Οι Ροδίτες με τρίποντο του Τριανταφύλλου έκαναν το σκορ 35-55 (28’) και γενικότερα ισορρόπησαν το παιχνίδι στο γ’ δεκάλεπτο. Στο διάστημα αυτό, οι «θαλασσί» έκαναν επιμέρους σκορ 21-15 αν και βρέθηκαν να χάνουν ακόμη και με διαφορά 27 πόντων.

Στην τελευταία περίοδο, ο Κολοσσός προσπάθησε να μειώσει όσο το δυνατόν περισσότερο τη διαφορά και τα κατάφερε (52-64 στο 36’ και 54-66). Οι «θαλασσί» βελτίωσαν κατακόρυφα την απόδοση τους, αλλά ήταν ήδη αργά, αφού η Ακαδημία δεν ήταν διατεθειμένη να χαλάσει αυτό που «έχτισε» στο α’ ημίχρονο και πανηγύρισε τη νίκη τίτλου με 54-68! Από τους νικητές δεν υστέρησε κανείς, ωστόσο κορυφαίοι ήταν τα αδέρφια Κουλλιά και οι Μπούζαλης, Μπουλαφέντης και Έλληνας. Από τον Κολοσσό προσπάθησαν οι Τριανταφύλλου και Κεφαλάς. Εντελώς απαρατήρητοι πέρασαν οι διαιτητές του μεγάλου τελικού (Φάκαρος- Αντωνίου- Καταβαίνης), που είχαν εύκολο έργο.

Τα δεκάλεπτα ήταν: 7-24, 20-44(ημ.), 41-59, 54-68
Διαιτητές: Φάκαρος- Αντωνίου- Καταβαίνης
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Τσακίρης): Μιχελής 5(1), Λέκα 10, Κεφαλάς 10, Μήκας 4, Τριανταφύλλου 13(2), Τσόκα 4, Μιχαηλίδης 8.
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ (Καλαϊτζίδης): Κουλλιάς Π. 17(2), Νίκζας, Κουλλιάς Χ. 16(2), Μπούζαλης 11(2), Μαγριπλής, Έλληνας 10(2), Κουλλιάς Σ., Μπουλαφέντης 14(2).

Ρεπορτάζ