Οι Πτυχιούχοι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής Κω-Νισύρου αντιδρούν για τις παρατυπίες στον κλάδο τους
Αθλητισμός
27/01/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο σύλλογος πτυχιούχων καθηγητών φυσικής αγωγής Κω εκφράζει την έντονη ανησυχία του ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα ισχύει ένα δεύτερο lock down στο χώρο της άσκησης και άθλησης. Οι πτυχιούχοι φυσικής αγωγής και αθλητισμού σε πανελλήνιο επίπεδο υψώνουν φωνή απόγνωσης σχετικά με τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης στο χώρο του αθλητισμού. Η επαγγελματική ανασφάλεια για τη μη συνέχιση λειτουργίας των αθλητικών σωματείων, γυμναστηρίων και ακαδημιών αθλημάτων δημιουργεί συνθήκες οικονομικής ασφυξίας.

Δυστυχώς ορισμένοι παρά τις αποφάσεις για τη μη λειτουργία του αθλητισμού-άσκησης (σύμφωνα με τις ΚΥΑ-υγειονομικά πρωτόκολλα) στην προσπάθεια να επιβιώσουν οικονομικά, προβαίνουν σε παράτυπες και παράνομες ενέργειες καταστρατήγησης, για ότι νόμιμα προβλέπεται. Η αλληλουχία αυτών των ενεργειών λειτουργεί σε βάρος των πτυχιούχων συναδέλφων φυσικής αγωγής. Ουσιαστικά θιγόμενοι είναι όσοι συνάδελφοι εφαρμόζουν νόμιμα τις ΚΥΑ και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που εργάζονται σε αθλητικά σωματεία, γυμναστήρια, ακαδημίες αθλημάτων και έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους.

Ο σύλλογος πτυχιούχων καθηγητών φυσικής αγωγής Κω, δηλώνει απερίφραστα ότι θα σταθεί αρωγός στους συναδέλφους που νόμιμα εργάζονται στο χώρο του αθλητισμού, ενάντια σε «παράνομους επαγγελματίες» που συνεχίζουν ποικιλοτρόπως και με διάφορα προσχήματα να προσφέρουν προγράμματα άσκησης-άθλησης. Θα διαφυλάξει τα επαγγελματικά τους δικαιώματα ενάντια σε όσους συμβάλλουν στην επαγγελματική ανισότητα και απαξίωση των πτυχιούχων Τ.Ε.Φ.Α.Α. (νυν Σ.Ε.Φ.Α.Α.), ισοπεδώνοντας με βεβαιώσεις σεμιναρίων και άλλων «διπλωμάτων-σχολών» που απέκτησαν προσχηματικά σε ταχύρυθμες επιμορφώσεις, απειλώντας την υγεία και ασφαλή άσκηση όσων γυμνάζουν.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

 

Η Γεν. Γραμματέας 

ΦΙΛΕΡΗ ΜΑΡΟΥΣΑ