ΔΟΠΑΒΣ: Εγκρίθηκαν 3 νέα σημαντικά έργα αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Κω
Αθλητισμός
12/02/2021

Kατόπιν έγκρισης που έλαβαν την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου από την Οικονομική Επιτροπή Δήμου Κω, αναμένεται να προχωρήσουν προς δημοπράτηση 3 σημαντικά έργα για τις αθλητικές εγκατάστασεις του νησιού μας. Πιο συγκεκριμένα εκτεταμένες τεχνικές εργασίες αναμένεται να γίνουν στο γηπέδο ποδοσφαίρου στο Ζηπάρι, στο Κλειστό Γυμναστηρίο στην πόλη της Κω, καθώς και στο νέο στάδιο Ανταγόρας. Αναλυτικά οι παρεμβάσεις που εγκρίθηκαν και πρόκεται να υλοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα είναι η προμήθεια χλοοτάπητα για το γήπεδο ποδοσφαίρου στο Ζηπάρι, η προμήθεια Ηλεκτρομηχανολογικών Υλικών για το Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο, καθώς και η τοποθέτηση νέου τάπητα και αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού στο νέο στάδιο Ανταγόρας.

Ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ Παναγιώτης Χατζηχριστοφής δήλωσε σχετικά με την έγκριση της δημοπράτησης των 3 έργων τα εξής:

''Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί πρόκειται για έργα που ως νέος άνθρωπος που ασχολείται για πρώτη φορά στη ζωή του με την τοπική αυτοδιοίκηση ανέλαβα από το πρώτο στάδιο και πλέον βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την υλοποίηση τους!

Μετά το Παλαιό Στάδιο Ανταγόρας ακόμη τρεις αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού μας, θα αναβαθμιστούν. Για εμένα προσωπικά αλλά και τη Δημοτική Αρχή του Θεοδόση Νικηταρά ο αθλητισμός βρίσκεται πολύ ψηλά στην πολιτική μας ατζέντα και το προσεχές χρονικό διάστημα θα ακολουθήσουν ακόμη περισσότερα έργα σε όλες τις δημοτικές κοινότητες του νησιού, γιατί Κως δεν είναι μόνο η πόλη.

Τα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ σε Κέφαλο, Καρδάμαινα και Ζηπάρι θα αναβαθμιστούν με την τοποθέτηση νέο αντιολισθητικό τάπητα, βάση του σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής και με γνώμονα την ισότιμη ανάπτυξη των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλες τις δημοτικές ενότητες της Κω.''

 

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στο γήπεδο στο Ζηπάρι:

Αποξήλωση του υπάρχοντος χλοοτάπητα και αντικατάσταση του µε νέο σύστημα συνθετικού χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς.

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στο κλειστό γήπεδο Κω:

θα αντικατασταθεί ο ηλεκτρολογικός εξοπλισμός και θα τοποθετηθεί σύστημα κλιματισμού-εξαερισμού.

 

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στο νέο στάδιο Ανταγόρας:

Επιδιόρθωση της υφιστάμενης επιφάνειας του στίβου, καθώς και εργασίες αντικατάστασης των ιστών ηλεκτροφωτισμού του γηπέδου που εμφάνισαν κύρτωση από τις έντονες ανεμοπιέσεις και χρήζουν αντικατάστασης.

 

https://www.kosnews24.gr/athlitika/item/256308-stin-teliki-eftheia-ta-erga-anavathmisis-tou-neou-stadiou-antagoras-tou-gipedou-zipariou-tou-kleistoy-gymnastiriou-ko-p-xxxxatzixristofis-erxontai-kai-alla-erga-se-oli-tin-ko