Μ. Χατζηνικολάου & Σ. Διακοστεφανής. Δύο νέα παιδιά μας που εκπροσωπούν επάξια το Δωδεκανησιακό Αθλητισμό
Αθλητισμός
09/03/2021

Οι νεαροί Κώοι αθλητές, Μελίνα Χατζηνικολάου και Σέργιος Διακοστεφανής εκπροσωπούν επάξια το Δωδεκανησιακό  Αθλητισμό. Η Μελίνα είναι πλέον μέλος του τμήματος Νέων Γυναικών του Ολυμπιακού. Ο Σέργιος, φέτος, σε μια πολύ δύσκολη από όλες τις πλευρές χρόνια, κατάφερε να λάβει την 4η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου Ανδρών, με νέο ατομικό ρεκόρ στην απόσταση των 1500 μέτρων που έχει γίνει και το βασικό του αγώνισμα.

 

Αναλυτικά η αξιόλογη πορεία των νεαρών αθλητών του νησιού μας:

Η Μελίνα Χατζηνικολάου ξεκίνησε το μπάσκετ από τον Ηρακλή 2000, στη συνέχεια αγωνίστηκε στον Ανταγόρα Κω και έπειτα μετακόμισε στην Αθήνα και τον Πρωτέα Βούλας. Πλέον είναι μέλος του τμήματος Νέων Γυναικών του Ολυμπιακού και παράλληλα σπουδάζει στο ΤΕΦΑΑ Αθηνών.

Ο Σέργιος Διακοστεφανής, αθλητής μεσαίων αποστάσεων, ξεκίνησε την αθλητική του καριέρα στον στίβο σε ηλικία 14 χρόνων στον Γ.Σ. ΕΥΔΑΜΟ της Κω.  Από τις πρώτες του επαφές κιόλας με το ταρταν οι δρόμοι ημιαντοχής  του είχαν κερδίσει το ενδιαφέρον. Ξεκίνησε με την απόσταση των 1000 μέτρων όπου συμμετείχε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα την αμέσως επόμενη χρόνια και συνέχισε στα 800 μέτρα  και την κατηγορία των παίδων όπου κατάφερε στην ηλικία των 17 να πάρει πρόκριση στο παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα καταλαμβάνοντας την 10η θέση.  Την τελευταία του χρόνια ως μαθητής, ο Σέργιος κατάφερε να κερδίσει και την 2η θέση στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα. Με την εισαγωγή του στην σχολή επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού στην Αθήνα πήρε μεταγραφή στον Γ.Σ. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ και υπό την καθοδήγηση του νέου του προπονητή την περασμένη αγωνιστική σεζόν κατάφερε  να κερδίσει μια 4η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων (Κ20), μια 4η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα των νέων ανδρών (Κ23) και μια 5η θέση στο αντίστοιχο πανελλήνιο πρωτάθλημα των ανδρών.  Φέτος, σε μια πολύ δύσκολη από όλες τος πλευρές χρόνια, κατάφερε να να πάρει την 4η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου Ανδρών με νέο ατομικό ρεκορ στην απόσταση των 1500 μέτρων που έχει γίνει και το βασικό του αγώνισμα.  Η συμμετοχή στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανώμαλου δρόμου και στα πανελλήνια πρωταθλήματα το καλοκαίρι αποτελούν τους επόμενους στόχους του αθλητή.

 

Ρεπορτάζ