Μετά το χρυσό μετάλλιο στο Ios Masters και τις διακρίσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, το νεανικό δίδυμο προετοιμάζεται στην Κω για το τουρνουά Future της Ιταλίας και το Πανευρωπαϊκό Under-22 στη Μαδρίτη.
Στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Κω πραγματοποιείται η προετοιμασία μιας από τις πιο πολλά υποσχόμενες ομάδες του ελληνικού μπιτς βόλεϊ. Ο Αντώνης Καρύκας και ο Δημήτρης Καλιόζης, υπό τις οδηγίες του προπονητή τους, Αλκιβιάδη Χατζηνικολάου, ολοκληρώνουν μια εξαιρετικά επιτυχημένη εγχώρια αγωνιστική περίοδο και στρέφουν πλέον το βλέμμα τους στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις.
Η φετινή σεζόν σημαδεύτηκε από σπουδαίες διακρίσεις, με κορυφαία στιγμή την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ios Masters 2026. Εκεί, το ελληνικό δίδυμο επικράτησε στον μεγάλο τελικό των Αργεντινών Σάλεμα και Σάντσερ με 2-1 σετ, φτάνοντας στον πρώτο του τίτλο σε τουρνουά κατηγορίας Masters.
Παράλληλα, η ομάδα κατέκτησε τη 2η θέση στο BVA The Park Open, ενώ ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο Agioi Apostoloi Open, στο Enso Open, αλλά και στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.
Η επιτυχία αυτή αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς τις ιδιαιτερότητες του εγχειρήματος. Πρόκειται για μια νέα ομάδα που συστάθηκε μόλις φέτος, με τον Αντώνη Καρύκα να εδρεύει στην Αθήνα και τον Δημήτρη Καλιόζη να βρίσκεται στην Κω.
Παρά τη χιλιομετρική απόσταση, η καθημερινή επικοινωνία, ο σχεδιασμός του προπονητή Αλκιβιάδη Χατζηνικολάου και η υποστήριξη των συνεργατών του σε Αθήνα και Κω επέτρεψαν στους δύο αθλητές να βρουν την απαραίτητη χημεία και ομοιογένεια σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Όπως τόνισαν οι αθλητές στις δηλώσεις τους, παρά τις διακρίσεις και την αύξηση των προσδοκιών, παραμένουν προσγειωμένοι και προσηλωμένοι στη σκληρή δουλειά.
Από την πλευρά του, ο Αλκιβιάδης Χατζηνικολάου υπογράμμισε ότι το ανεβασμένο επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος προσφέρει τις κατάλληλες συνθήκες ώστε οι νέοι αθλητές να προετοιμαστούν για τις υψηλές απαιτήσεις του εξωτερικού.
Πλέον, ο πήχης ανεβαίνει ακόμη ψηλότερα. Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών περιλαμβάνει τη συμμετοχή στο τουρνουά Future του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Μόντενα της Ιταλίας, ενώ ο βασικός στόχος της χρονιάς είναι το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Under-22, το οποίο θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο στη Μαδρίτη.

Ρεπορτάζ