Ποδηλατικοί αγώνες προσωπικοτήτων στη Ρόδο
Αθλητισμός
30/03/2021

Μόλις πέντε ημέρες απέμειναν για την έναρξη των διεθνών ποδηλατικών αγώνων στη Ρόδο.

Η αυλαία θ’ ανοίξει την Κυριακή 4 Απριλίου με τον μονοήμερο αγώνα “Rhodes Grand Prix powered by Mitsis Hotels” και θα συνεχιστεί, για να ολοκληρωθεί με το “International Tour of Rhodes” το τετραήμερο από 8 έως 11 Απριλίου.  Ο Ποδηλατικός Γύρος της Ρόδου θα φιλοξενήσει μάλιστα 26 ομάδες (175 περίπου ποδηλάτες).

Παρά τις ακυρώσεις ξένων αποστολών εξ αιτίας του κορωνοϊού, δεν υπήρξε πρόβλημα να αντικατασταθούν, κι αυτό γιατί οι συνολικές δηλώσεις συμμετοχής έφτασαν στις 82. Ο αγώνας θα γίνει κάτω από αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο, ενώ οι διοργανωτές σε κάποιες περιπτώσεις προχώρησαν σε αλλαγές στη διαδρομή, για να αποφευχθούν οι εκκινήσεις και οι τερματισμοί σε κατοικημένες περιοχές.

Να σημειωθεί πως το “Rhodes Grand Prix” θα γίνει σε διαδρομή που ουσιαστικά είναι ο γύρος του νησιού, μήκους 186,3 χλμ και 1684 μέτρα υψομετρικά. Το “Tour of Rhodes” θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 8 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 11 Απριλίου. Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί ο «πρόλογος» του αγώνα, σε κεντρικό σημείο της πόλης και την Παρασκευή η διαδρομή θα έχει μήκος 138,5 χιλιόμετρα με 1.615 υψομετρικά, το Σάββατο 150 χιλιόμετρα με 2.554 υψομετρικά και την Κυριακή 153,5 χιλιόμετρα με 2.092 υψομετρικά.
 
Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ
Στους διεθνείς ποδηλατικούς αγώνες της Ρόδου θα συμμετέχει και η Εθνική μας ομάδα. Την «επίσημη αγαπημένη» απαρτίζουν οι: Πολυχρόνης Τζωρτζάκης, Χρήστος Βολικάκης, Παναγιώτης Καρατσιβής, Χάρης Καστραντάς, Δημήτρης Χρηστάκος, Παναγιώτης Χριστόπουλος - Χέλλερ και Εμιλιάνο Βίλλα.

ΠΑΡΩΝ ΚΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΟΠ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Με την παρουσία του θα τιμήσει τους διεθνείς αγώνες της Ρόδου κι ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Βασίλης, Διαμαντόπουλος. Ο νέος ισχυρός άνδρας του αθλήματος στην Ελλάδα, από την πρώτη στιγμή είχε εκφράσει την επιθυμία του να έρθει στο νησί και να παρακολουθήσει από κοντά το σημαντικό ποδηλατικό ραντεβού.

Παράλληλα θα έχει την ευκαιρία να κάνει σημαντικές συζητήσεις για την ποδηλασία στα Δωδεκάνησα και να ενημερωθεί για όλες τις εξελίξεις, ενώ θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Τ.Ε. Ποδηλασίας και έφορο των Εθνικών μας ομάδων Γιάννη Παπασταματάκη. Όπως είναι γνωστό, στη Ρόδο θα έρθει και ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, που είναι λάτρης της ποδηλασίας.

*Η Rhodes International Cycling Events, o Ροδήλιος και η Sports Tours Hellas είναι οι διοργανωτές των διεθνών ποδηλατικών αγώνων. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ.), με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

*Στην επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων (www.rhodestour.gr) περιλαμβάνονται όλες οι λεπτομέρειες.