Στην Εθνική Παίδων ο Κώος Σταμάτης Κουζούκας
Αθλητισμός
20/07/2021

Την προετοιμασία τους ξεκινούν και τα μικρά τμήματα μπάσκετ με αποτέλεσμα το κλιμάκιο νότου της Εθνικής Παίδων να έχει προγραμματισμένη προπόνηση αύριο στις 19.00 στα βοηθητικά του ΟΑΚΑ. 

Ανάμεσα στους αθλητές που κλήθηκαν για τις προπονήσεις είναι και ο Κώος νεαρός καλαθοσφαιριστής Σταμάτης Κουζούκας  που τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται στην Αθήνα με την ομάδα του «Πρωτέα Βούλας». 

Από τις Ακαδημίες του Ιπποκράτη ξεκίνησε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα έχοντας και ένα σύντομο πέρασμα από την ομάδα του Φοίβου.

Ο Σταμάτης έχει ύψος 1.88 γεννήθηκε στην Κω στις 11 Μαΐου του 2005 και αγωνίζεται στις θέσεις 1 και 2 (playmakershooting guard)

Όλα αυτά τα χρόνια το νησί μας δείχνει με την παρουσία αγοριών και κοριτσιών σε εθνικές ομάδες αλλά και σε κλιμάκια για προπονήσεις ,την σπουδαία δουλειά των συλλόγων καλαθοσφαίρισης και των προπονητών του νησιού παρά τα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα και τώρα με την πανδημία. 

Η περιφέρεια ή αλλιώς επαρχία όπως μας χαρακτηρίζουν πάντα αποτελεί σημαντικό «τροφοδότη» των εθνικών ομάδων όχι μόνο στο μπάσκετ αλλά και σε άλλα αθλήματα…

Είναι καιρός η ανάπτυξη και οι διευκολύνσεις κυρίως στις μετακινήσεις των νησιωτικών ομάδων να γίνει και στην πράξη… ώστε ακόμη περισσότερα παιδιά να ενισχύουν τις εθνικές μας ομάδες, αφού θα έχουν περισσότερες «παραστάσεις» !

ΠΗΓΗ: giafkasports.gr