Ο πρόεδρος του Ποδηλατικού Ομίλου Κω μιλάει στο Kos Tv, για το 5ο Brevet Giro di Coo-Night edition
Αθλητισμός
18/08/2021

Το Σάββατο 21 Αυγούστου ο Ποδηλατικός Όμιλος Κω θα διοργανώσει για ακόμα μία χρονιά, συγκεκριμένα για 5η συνεχόμενη, τον αγώνα «Brevet, Γύρος της Κω», έναν αγώνα υπεραπόστασης 200 χιλιομέτρων, ο οποίος για πρώτη φορά θα διεξαχθεί υπό το φως του φεγγαριού, με ώρα αφετηρίας στις 21:00 και σημείο εκκίνησης και τερματισμού, το φούρνο του "Γιαννιώτικου" στην οδό Ιπποκράτους. Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Λέσχης Ποδηλατικού Τουρισμού Ελλάδος και η συμμετοχή στον αγώνα προϋποθέτει δωρεάν εγγραφή στο μητρώο μελών της λέσχης και αποδοχή των όρων συμμετοχής.

Ο πρόεδρος του Ποδηλατικού Ομίλου Κω, Νίκος Πρέζας έδωσε περισσότερες πληροφορίες στο Kos Tv, τονίζοντας μεταξύ άλλων τη σημασία του σωστού εξοπλισμού των αθλητών για τη δική τους ασφάλεια πρωτίστως αλλά και διευκρινίζοντας πως είναι μη ανταγωνιστικός αγώνας και δεν ανήκει στους κλασσικούς αγώνες αλλά περισσότερο αφορά την αντοχή. Καλείται με λίγα λόγια ο αθλητής, να τερματίσει επιτυχώς , μέσα σε 13,5 ώρες, καλύπτοντας 200 χιλιόμετρα μέσα στην Κω. Έχει ουσιαστικά περιηγητικό και τουριστικό χαρακτήρα, ώστε να προσελκύσει πιο ενεργά άτομα στην ποδηλασία, χομπίστες και αθλητές.

Συμπλήρωσε πως κάθε χρονιά , σε ό,τι χρειαστούν έχουν τη βοήθεια του ΔΟΠΑΒΣ και πως δεν υπάρχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις , όπως πχ., ένας αγώνας ομοσπονδίας, οπότε δε χρειάζεται να κλείσουν οι δρόμοι, απλά οι αθλητές θα ακολουθήσουν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

 

Ρεπορτάζ