Ο Γιώργος Φυτάς, προπονητής ποδοσφαίρου, για τη συνεργασία του με ΑΟ Πυλίου και ΑΕ Κω
Αθλητισμός
19/08/2021

Ο Γιώργος Φυτάς είναι ο βοηθός προπονητή του ΑΟ Πυλίου και του κ.Χρυσόπουλου αλλά και ο υπεύθυνος πλέον του προπονητικού προγράμματος των ακαδημιών της ΑΕ Κω. Για την καλή δουλειά που γίνεται στο Πυλί αλλά και για τη μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί στον τρόπο προπόνησης των μικρών της Ένωσης ,μίλησε ο ίδιος στο kos tv .

Συγκεκριμένα για τον ΑΟ Πυλίου , δήλωσε πως έχουν φτιάξει ένα πολύ καλό σύνολο, προπονητές και νέοι παίκτες και πως έχουν δέσει όλοι μεταξύ τους. Θεωρεί πως έχει ανέβει το επίπεδο από πέρσι και σε συνδυασμό με τη δυνατή προετοιμασία και τη συμβολή του γυμναστή Παναγιώτη Κανελόπουλου , η ομάδα πάει πολύ καλά. Το ματς κυπέλλου με τον Ατσαλένιο στην Κρήτη, πιθανότατα να πάρει αναβολή για μία εβδομάδα και να γίνει στις 5 Σεπτεμβρίου.

Όσον αφορά τις ακαδημίες της ΑΕ Κω, θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν μία διαφορετική μεθοδολογία στην εκπαίδευση των αθλητών. Παράλληλα θα πρέπει να εκπαιδευτούν και αρκετοί προπονητές, μιας και δεν υπάρχουν πολλοί και με υπομονή και πολλή δουλειά, είναι αισιόδοξος πως όλα θα πάνε καλα. Η Ισπανική μέθοδος προπόνησης βασίζεται περισσότερο στη νοητική κατανόηση του ποδοσφαίρου από τα παιδιά, δηλαδή το πόσο καλά καταλαβαίνουν το ποδόσφαιρο, σε σχέση με την Ελλάδα, που βασίζεται περισσότερο στην ηλικία του παιδιού.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ