Παναγιώτης Δημόπουλος: Για την καθυστέρηση των εργασιών ανακατασκευής του Παλαιού Σταδίου «Ανταγόρας»
Αθλητισμός
22/09/2021

Ως εθελοντής τα τελευταία δύο χρόνια στον ιστορικό αυτό χώρο θα ήθελα να εκφράσω δημόσια την απογοήτευσή μου για την πολύμηνη καθυστέρηση του έργου. Είναι ένα έργο πνοής για την Κωακή αθλητική κοινωνία και τόσο αναμενόμενο που δε χωράει πια άλλη καθυστέρηση!

το χρονοδιάγραμμα των εργασιών του γηπέδου, όπως αυτό υπογράφηκε τον περασμένο Οκτώβριο, είχε οριστεί στους 8 μήνες και σήμερακοντεύει σχεδόν ένας χρόνος και ακόμη δεν έχει στρωθεί ούτε ο τάπητας. Τι φταίει λοιπόν; Η πανδημία; Δεν νομίζω. Τόσα άλλα δημοτικά έργα που ξεκίνησαν μετά από το γήπεδο έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Να λοιπόν τι σημαίνει έργα με εργολαβίες και όχι με ευθύνη του κράτους, του δήμου ή της περιφέρειας. Δηλαδή, έργα, που ενώ πατάνε πάνω σε υπαρκτές ανάγκες της νεολαίας όπως ο αθλητισμός, να μπαίνουν στο ζύγι και να αποκτούν προτεραιότητα ανάλογα με το τι θα αποφέρει τα περισσότερα κέρδη.

Εκτός όλων των άλλων τίθεται και θέμα ασφάλειας στο συγκεκριμένο γήπεδο, μιας πουτο εργοτάξιο μοιάζει σαν παρατημένο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα διάφοροι να πηγαίνουν αργά τη νύχτα και να κάνουν ζημιές στα πληρωμένα υλικά του τάπητα (και όχι μόνο) που βρίσκονται εκεί έτοιμα για τοποθέτηση.

Μπορεί λοιπόν ένα μεγάλο μέρος του έργου να έχει ολοκληρωθεί και το γήπεδο να είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από πριν,όμως πρέπει και τώρα που έχουν σταματήσει προσωρινά οι εργασίες να υπάρχει η απαραίτητη φύλαξη, έτσι ώστε να αποφευχθούν και στο μέλλον περιστατικά βανδαλισμού και ζημιών.

Ξεκινήσαμε όλοι όσοι νοιαζόμασταν και όσοι παλέψαμε για να πρασινίσει αυτός ο χώρος με τόση αισιοδοξία και την προσδοκία ότι θα είχε ολοκληρωθεί σύντομα, αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο. Είπαν ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία, αλλά μόνο τέλος δε μπαίνει στην ευθεία αυτή.

Όμως, και σε πολλά άλλα γήπεδα και αθλητικούς χώρους του νησιού η κατάσταση δεν είναι καλύτερη.Γίνονται ήδη κάποιες προσπάθειες από συνεργεία σε γήπεδα στα χωριά, ώστε αυτά να βελτιωθούν, όμως και πάλι αυτό δεν φτάνει. Είναι ευθύνη του Κράτους, του Δήμου και της Περιφέρειαςνα υπάρχουν περισσότεροι δημόσιοι χώροι άθλησης, ασφαλείς, λειτουργικοί και δωρεάν προς χρήση από όλη την Κωακή κοινωνία.

Για αυτό λοιπόν είναι απαραίτητη η άμεση επανεκκίνηση των εργασιών έτσι ώστε το έργο να ολοκληρωθεί όσο το δυνατό συντομότερα και να παραδοθεί στην αθλητική κοινωνία του νησιού που τόσο πολύ το περιμένει. Το παλιό γήπεδο «Ανταγόρας» πρέπει και θα πρασινίσει!Με τους συμμαθητές μου και συναθλητές μου τα όνειρα μας να μην τσαλακωθούν αυτή την φορά. Στο χέρι μας είναι. 

Φωτογραφίες