Στο 'Sifnos Street Shot Put' η Μαρία Μαγκούλια
Αθλητισμός
25/09/2021

Ο 1ος αγώνας σφαιροβολίας με την επωνυμία “Sifnos Street Shot  Put” θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο στην περιοχή του Αρτεμώνα στη Σίφνο. Τον αγώνα διοργανώνει ο Πανσιφνιακός σε συνεργασία με τον Δήμο και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων, που προχώρησε στην πρόταση διεξαγωγής της συγκεκριμένης συνάντησης

Στους αγώνες θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης Κ23 στη σφαιροβολία, Οδυσσέας Μουζενίδης, αλλά και η πρωταθλήτρια Ευρώπης κι «ασημένια» στο Παγκόσμιο Κ20 στον ακοντισμό, Ελίνα Τζένγκο.

Στους Άνδρες ξεχωρίζουν ακόμη οι πρωταθλητές της σφαιροβολίας Τάσος Λατιφλάρι και Αννίβας Οικονόμου, ενώ στις Γυναίκες οι πρωταθλήτριες του αγωνίσματος Μαρία Μαγκούλια από την Ένωση Καζώνη-Κάλυμνος 2000, Αναστασία Ντραγκομίροβα, αλλά και η νεαρή πρωταθλήτρια της δισκοβολίας, Σοφία Κεσσίδη.

Στον αγώνα θα πάρουν μέρος οχτώ άνδρες και ισάριθμες γυναίκες, που θα έχουν την ευκαιρία να προσφέρουν όμορφο θέαμα στους κατοίκους του νησιού και να βοηθήσουν στην αναβάθμιση του αθλητισμού εκεί. Ο αγώνας θα γίνει στις 16:30, ωστόσο οι παράλληλες εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από το πρωί με (11.00-14.00) στο πολιτιστικό κέντρο «Μαριάνθη Σίμου», όπου θα γίνει παρουσίαση των προγραμμάτων Erasmus + Sport, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας παράλληλα με τον αγώνα θα διεξαχθεί και το πρόγραμμα “kids’ Athletics”. Το “Sifnos Street Shot Put 2021” διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και του Υπουργείου Νησιωτικής Πολιτικής και φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως ένας αθλητικός θεσμός ο οποίος θα διοργανώνεται κάθε χρόνο και θα προσελκύει αθλητές και αθλήτριες από την Ελλάδα και από το εξωτερικό.

πηγή: https://www.rodiaki.gr/