Αντίστροφη μέτρηση για το Run Greece στην Ρόδο!
Αθλητισμός
30/09/2021

Σε λιγότερο από ένα μήνα (24/10) από σήμερα θα διεξαχθεί στη Ρόδο η αθλητική εκδήλωση με την επωνυμία "RUN GREECE", στο επίπεδο ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ του ΣΕΓΑΣ (ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ) με την ΠΝΑΙ και το Δήμο Ρόδου  (ΔΟΠΑΡ). Πρόκειται για αγώνες δρόμου επί δημόσιας οδού(5 και 10 χλμ), με αγωνιστικά άλλα και ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΑ χαρακτηριστικά, όπου μπορούν να συμμετάσχουν από αθλητές και αθλήτριες αθλητικών σωματείων μέχρι  αθλούμενοι και μη πολίτες που τους αρέσει το δυναμικό περπάτημα (συναντάμε αρκετούς και αρκετές με αθλητική ενδυμασία στους δρόμους της πόλης). 

Ουσιαστικά πρόκειται για ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ του θεσμού, ύστερα από μια παύση το 2020,λογω της πανδημίας του κορωνοϊού.  Λόγω των περιοριστικών υγειονομικών πρωτοκόλλων, που εξακολουθούν να ισχύουν σε οτι αφορά τις μαζικές δρομικές διοργανώσεις εκτός σταδίων (συμμετοχες ΜΟΝΟΝ με πλήρως εμβολιασμένων η νοσησάντων), ο αριθμός των συμμετοχών θα κινηθεί σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, αν συγκριθεί με τις συμμετοχές του 2019 (περιπου 2.000 άτομα). Η διαδρομή θα είναι η ίδια μ' αυτήν που ήταν και στις προηγούμενες διοργανώσεις (2017-2018-2019), με μια.. έκτακτη τροποποίηση στο κομμάτι της διαδρομής που προσεγγίζει το φάρο του Αγ. Νικολαου. Οι αγωνιζόμενοι, αντί να διασχίσουν το κάτω διάζωμα του μωλου, μπροστά από τα αγκυροβολημένα σκάφη της μαρίνας (ετησία εκδήλωση yacthing festival στο κάτω διάζωμα την ημέρα του αγώνα), θα διατρέξουν το πάνω διάζωμα( μύλοι) μέχρι το φάρο και αφού κάνουν αναστροφή επιστρέφουν ξανά από το πάνω διάζωμα (μύλοι) για να συνεχίσουν περνώντας απο την πύλη Ελευθερίας προς το λιμάνι. 
Μια διαδρομή, για την οποία η Ρόδος και οι Ροδίτες υπερηφανεύονται για την εικόνα που "περνά" μέσω των social media σ' όλο τον κόσμο!

Εκκίνηση μπροστά απο το βωμό της πατρίδας επι της λεωφόρου Μανδρακίου, μεταξύ του Δημαρχιακού Μεγάρου και του εκπληκτικού σε ομορφιά κτηριακού συγκροτήματος (Βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής), οπου στεγάζεται το διοικητήριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Με κατεύθυνση παραλιακά το λιμάνι διατρέχουμε η.. περιδιαβαίνουμε περιμετρικά την παλιά πόλη έξω απο τα τείχη, ακλουθώντας την οδο Βύρωνος, περνάμε μπροστά απο την εκκλησία του Σαν Φρατζίσκο συνεχίζουμε επι της λεωφόρου Δημοκρατίας, λεωφόρου Εθνάρχη Μακαρίου, πλατειάς Κύπρου και μέσω του πεζόδρομου της Εθναρχου Μακαρίου βγαίνουμε στη Λεωφόρο της 7ης Μαρτίου (Μανδρακι) με κατεύθυνση την αψίδα τερματισμού των 5.000μ! 

Για τους πιο... γυμνασμένους μπορούν να επιλέξουν τα 10 χλμ, οπότε θα πρέπει να ολοκληρώσουν δυο γύρους της διαδρομής. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται μόνον ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: www. run-greece.gr  μέχρι τις 19/10/2021. Σταθερά κι φέτος, παρά τα περιοριστικά μέτρα που θα εφαρμοστούν στον αγώνα, οι χορηγοί μας εμπιστεύονται και στέκονται δίπλα μας! Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου (ΔΟΠΑΡ) έχουν αναλάβει να καλύψουν διάφορες δράσεις και δαπάνες. Παράλληλα οι ακτοπλοϊκή εταιρεία "Δωδεκάνησος Ναυτιλιακη", εκτός απο τα δεκαπέντε (15) ΔΩΡΕΑΝ ακτοπλοϊκά εισιτήρια που προσφέρει στην Οργανωτική Επιτροπή για την πρόσκληση των αθλητών μας απο τα νησιά της Δωδεκανήσου, προσφέρει έκπτωση 50% στα εισιτήρια προς και απο τη Ρόδο πριν και μετά την εκδήλωση (21/10-26/10), σε όσους και όσες επιθυμούν να συνδυάσουν τη συμμετοχή τους στους αγώνες με μια τριημερη η τετραημερη εκδρομή στη Ρόδο το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτώβρη! 

Τέλος, επαναλαμβάνει τη γενναιόδωρη προσφορά που υπήρχε και στα δυο προηγούμενα Rungreece του 2018, 2019, με τη χορηγία δωδεκα(12) ακτοπλοϊκών εισιτήριων στους εξι(6) καλύτερους και εξι(6)καλύτερες αθλητές-τριες απο τα εξι(6) νησιά της Δωδεκανήσου (Ρόδο, Κω, Κάλυμνο, Λέρο, Πάτμο και Σύμη) διάρκειας ενός έτους!!!  Οι δώδεκα (12) αυτοί νικητές και νικήτριες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα πλωτά μέσα της εταιρείας επι ενα χρόνο, ταξιδεύοντας ΔΩΡΕΑΝ! Στους χορηγούς συμπεριλαμβάνεται ξανά και ΔΕΔΔΗΕ, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορα τον κοινωνικό της χαρακτήρα, στηρίζοντας μαζικές εκδηλώσεις με πάνδημη συμμετοχή!