Επιχείρηση διάσωσης δύο αναρριχητών στην Κάλυμνο
Δωδεκάνησα
03/11/2021

Δύο επιχειρήσεις διάσωσης και μεταφοράς στο Νοσοκομείο Καλύμνου δύο αναρριχητών εξελίχθηκαν με επιτυχία τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr ο  Διοικητής του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Καλύμνου ενημερώθηκε μέσω του 112 του διεθνούς αριθμού έκτακτης ανάγκης, στις 14.45 μμ για τραυματισμό 54χρονης Γαλλίδας με κάταγμα στο δεξί πόδι ,στον αστράγαλο στην Περιοχή Παλιονήσου.

 Άμεσα συγκροτήθηκε 6μελής Ομάδα από 2 στελέχη του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού και 4 μέλη της «Ομάδας Διάσωσης Καλύμνου» η οποία έφτασε στην περιοχή εντόπισε την 54χρονή Γαλλίδα, παρείχε τις πρώτες βοήθειες και την μετέφερε με ασφάλεια στο σημείο  όπου προσέγγισε και τον παρέλαβε ασθενοφόρο όχημα ΕΚΑΒ, που την διακόμισε  στο Νοσοκομείο Καλύμνου .

Κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης της 54χρονης ο  Διοικητής του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Καλύμνου ενημερώθηκε μέσω του 112 του διεθνούς αριθμού έκτακτης ανάγκης, για νέο περιστατικό,τον τραυματισμό 32χρονου Βέλγου στην περιοχή Καστέλι.

 Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης επιχείρησης, η 6μελής η Ομάδα μετέβη στο Καστέλι όπου εντόπισε τον 32χρονο ,ο οποίος είχε τραυματιστεί με κακώσεις στο δεξί πόδι στον αστράγαλο και στο αριστερό γόνατο. Παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και τον μετέφερε με ασφάλεια στο σημείο  όπου προσέγγισε και τον παρέλαβε ασθενοφόρο όχημα ΕΚΑΒ που την διακόμισε  στο Νοσοκομείο Καλύμνου .

Και οι δύο επιχειρήσεις από πλευράς διάσωσης και μεταφοράς στο Νοσοκομείο ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 5.00  το απόγευμα

Να σημειώσουμε ότι ήδη είχε ενημερωθεί το Νοσοκομείο και τους τραυματίες ανέμενε ο Διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής Ιωάννης Γαλουζής ο οποίος και τους περιέθαλψε.Και οι δύο τραυματίες βρίσκονται εκτός κινδύνου,

Επίσης στο Νοσοκομείο,το απόγευμα μεταφέρθηκε και 63χρονος Γερμανός αναρριχητής που τραυματίστηκε σε τροχαίο και φέρει θλαστικά τραύματα στο κεφάλι μετά από πτώση από το μηχανάκι που οδηγούσε.

Πηγή: kalymnos-news.gr