Η ανθρωπιστική καταστροφή που προκάλεσε η έκρηξη νιτρικού αμμωνίου στο λιμάνι της Βηρυτού οδήγησε σε μια τεράστια παγκόσμια αγκαλιά αλληλεγγύης και ένα κύμα βοηθείας.
Δωδεκάνησα
11/08/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

  Οι οικονομικές συνέπειες και η ανθρωπιστική καταστροφή που προκάλεσε η έκρηξη νιτρικού αμμωνίου στο λιμάνι πληγέντων οδήγησε σε μια τεράστια παγκόσμια αγκαλιά αλληλεγγύης και ένα κύμα βοηθείας.

Ο Φ.Σ.Δ. πιστός στις αρχές του, θέλει να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις και να κινητοποιήσει όλους σε αυτό το εγχείρημα, παρόλο τις δυσμενείς εγχώριες οικονομικές καταστάσεις.

Σας καλούμε όποιος θέλει να βοηθήσει, να απευθυνθεί στα φαρμακεία του νομού μας (και όχι στα γραφεία του συλλόγου για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας) και να αφήσει οτιδήποτε μπορεί σε υγειονομικό υλικό και φάρμακα  (αλοιφές για εγκαύματα, απολυμαντικά-αντισηπτικά, ορούς, οφθαλμικά   σκευάσματα, γάζες, κ.τ.λ).

      Το υλικό θα συγκεντρωθεί με ευθύνη του Φ.Σ.Δ. και θα διαβιβαστεί αρμοδίως και με ασφάλεια στην πληγείσα περιοχή.

  Η οποιαδήποτε ελάχιστη συνδρομή μας μπορεί να απαλύνει τον πόνο από την ανείπωτη αυτή τραγωδία. Είμαστε σίγουροι ότι για μια ακόμα φορά το φιλότιμό μας θα υπερισχύσει, το κίνητρο είναι υψηλό.

 Ο Φ.Σ.Δ. και οι φαρμακοποιοί του νομού μας διαθέτουν αρχικά το ποσό των 4.000 ευρώ για την εκκίνηση της προσπάθειας αυτής.