Θεατρικό Εργαστήρι υπό την αιγίδα του Δήμου Νισυρίων
Δωδεκάνησα
18/01/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Νισύρου μέσω της ΔΗ.Κ.Ε.Ν (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Νισύρου)

υπέγραψε την υπ’ αριθ. 688/05-11-2021 σύμβαση με τον κ. Κώστα Πέτρου, ηθοποιό, ο οποίος θα αναλάβει την λειτουργία του θεατρικού εργαστηρίου του Δήμου Νισύρου. Συγκεκριμένα, θα παραδίδει θεατρικά μαθήματα σε τμήματα παιδιών και ενηλίκων και θα  αναλαμβάνει την οργάνωση και επίβλεψη θεατρικών εκδηλώσεων.
Η Δημοτική αρχή αναλαμβάνει άλλη μια δράση πολιτισμού, μια ενασχόληση έκφρασης και αέναης δημιουργίας για όλες τις ηλικίες. Κατά το παρελθόν, έχουν ανέβει θεατρικές παραστάσεις από την παιδική ομάδα και την ομάδα ενηλίκων που άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους είχαν την ευκαιρία να τις παρακολουθήσουν. Να αναφέρουμε δε, ότι η θεατρική ομάδα παιδιών, συμμετείχε το Φεβρουάριο του 2019 στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σχολικού Θεάτρου, υπό την οργάνωση των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη, στη Θεσσαλονίκη με ένα θεατρικό έργο και κέρδισε το βραβείο κοινού. Αυτή η σημαντική διάκριση, έδωσε βαθιά ικανοποίηση και χαρά στα παιδιά για την εξαιρετική δουλειά τους.

Ο Δήμαρχος κ. Χριστοφής Κορωναίος δήλωσε: Ως Δημοτική αρχή δεσμευόμαστε για αυτή την δράση πολιτισμού στην τοπική κοινωνία, για την αδιάκοπη λειτουργία του θεάτρου, την εδραίωση και ενίσχυσή του στο νησί μας. Θέλω να ευχαριστήσω  από καρδιάς τον κ. Κώστα Πέτρου για την εξαιρετική δουλειά του και να του ευχηθώ καλή δύναμη και συνέχεια στο έργο του. Με την μόνιμη διαμονή του στο νησί μας μύησε στην μαγεία του θεάτρου. Το θέατρο για τον άνθρωπο είναι ελευθερία, απελευθέρωση από την καθημερινότητα και το χρόνο. Όπως είπε και ο κορυφαίος Έλληνας σκηνοθέτης Κάρολος Κουν, «κάνουμε θέατρο για την ψυχή μας».