Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου: Θετικός στην πιθανότητα διενέργειας των εμβολίων για τον κορωνοϊό από τα φαρμακεία
Δωδεκάνησα
22/02/2022

Προ των πυλών η συλλογή την ληγμένων φαρμάκων από τα κατά τόπους φαρμακεία με τη συνδομή των Δήμων

Τα φαρμακεία αναμένεται να αναλάβουν τη διενέργεια των εμβολίων για τον κορωνοϊό, όπως συμβαίνει και με το εμβόλιο της γρίπης, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Γιάννη Δαγρέ.

Με θετικό μάτι βλέπει αυτήν την πιθανότητα και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου, Νίκος Φουτούλης, ο οποίος σε δηλώσεις του στο Kos Tv, υπογραμμίζει ότι οι φαρμακοποιοί από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα έχουν θέσει τις υπηρεσίες τους στη διάθεση της Πολιτείας και κατ' επέκταση των συμπολιτών μας και θα συνεχίσουν να το πράττουν.

Ο ίδιος, επισημαίνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η συλλογή των υγειονομικών αποβλήτων των φαρμακείων ενώ πολύ σύντομα το ίδιο θα ισχύει και για τα ληγμένα φάρμακα. Πρόκειται για μια διαδικασία την οποία μπορούν να συνδράμουν οι Δήμοι των νησιών, στους οποίους έχει σταλεί ή θα αποσταλεί στο άμεσο μέλλον σχετικό αίτημα.

Σημειώνεται ότι οι Δήμοι των μικρών νησιών που έχουν λάβει ήδη το αίτημα αυτό έχουν απαντήσει θετικά ενώ σύμφωνα με τον κ.Φουτούλη, και ο Δήμος Κω θα ενημερωθεί εγγράφως για τη συλλογή των ληγμένων φαρμάκων και το πιθανότερο είναι ότι θα συμμετέχει καθώς η τοπική μας κοινωνία αλλά και η Δημοτική Αρχή, έχουν αποδείξει αρκετές φορές την ευαισθησία τους σε παρόμοια θέματα που άπτονται του Περιβάλλοντος και της Ανακύκλωσης. 

Ρεπορτάζ