Στη μαγευτική Αστυπάλαια το παγκόσμιο πρωτάθλημα parkour της ''Red Bull Art of Motion'' 9-12 Ιουνίου
Δωδεκάνησα
19/04/2022

Μοναδικές στιγμές θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι βρεθούν στην Αστυπάλαια 9-12 Ιουνίου, περίοδο κατά την οποία θα διεξαχθεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα παρκούρ.

Το “Red Bull Art of Motion”  έπειτα από τη δυναμική του επιστροφή το περασμένο καλοκαίρι στα καταστρώματα δύο ιστιοπλοϊκών πλοίων στο Μικρολίμανο, φέτος προετοιμάζει την 9η έκδοσή του, με πεδίο δράσης τον άκρως γραφικό οικισμό της Χώρας Αστυπάλαιας.

Η ‘’πεταλούδα του Αιγαίου’’ για 4 ημέρες θα μεταμορφωθεί σε μια μεγάλη freerunning πλατφόρμα  όπου 16 από τους καλύτερους αθλητές του είδους παγκοσμίως θα συναντηθούν για να αγωνιστούν.

Ο Δήμαρχος Αστυπάλαιας, Νίκος Κομηνέας, μιλώντας στο Kos Tv, δίνει στοιχεία για το παρασκήνιο της διοργάνωσης επισημαίνοντας παράλληλα τη σπουδαιότητα της διεξαγωγής της για τη φήμη του νησιού του και τη συνακόλουθη προσέλκυση επισκεπτών. Ο ίδιος, υπογραμμίζει ότι είναι διπλά ευτυχής που ο τόπος του φιλοξενεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα παρκούρ καθώς πρόκειται για ένα άθλημα που στηρίζεται απόλυτα στις φυσικές δυνάμεις του ανθρώπινου σώματος και γι’ αυτό συνδέεται άρρηκτα με την αειφόρο ανάπτυξη που με ευλάβεια υπηρετεί η Αστυπάλαια, τουλάχιστον τα δυο τελευταία χρόνια. 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ