Γ.Πάππου: Κορυφαίος προορισμός τα Δωδεκάνησα. Τα έσοδα σε σχέση με πέρυσι αυξήθηκαν 400% και 19% σε σχέση με το 2019
Δωδεκάνησα
30/05/2022
Πρόταση του ΕΒΕΔ,η επέκταση του Μεταφορικού Ισοδύναμου και σε άλλους κλάδους, όπως στα καύσιμα 

Την διαβεβαίωση ότι δεν καταργείται το μεταφορικό ισοδύναμο κι ότι η εφαρμογή του προχωράει κανονικά έδωσε από το βήμα της 51ης γενικής συνέλευσης του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών ο Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης.

Με αφορμή αυτές τις δηλώσεις, ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ Δωδεκανήσου Γιάννης Πάππου επεσημαίνει πως το Μεταφορικό Ισοδύναμο ήταν πρόταση του ΕΒΕΔ πριν από 25 χρόνια και ξεκίνησε να υφίσταται  από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας πως έχει γίνει πρόταση από το  ΕΒΕΔ, να επεκταθεί το  Μεταφορικό Ισοδύναμο και σε άλλους κλάδους, όπως στα καύσιμα.

Αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν επιχειρηματίες και πολίτες  με την ακρίβεια, ο κ.Πάππου τόνισε πως η κυβέρνηση ενισχύει την επιχειρηματικότητα και τους πολίτες. Όσον αφορά στην τουριστική κίνηση  στα Δωδεκάνησα, σημείωσε πως είναι ιδιαίτερα  αυξημένη με την περιοχή μας να αποτελεί κορυφαίο τουριστικό προορισμό, με τα έσοδα σε σχέση με πέρυσι να αυξάνονται στο  400% και 19% σε σχέση με το 2019.  

Ρεπορτάζ