Δήμαρχος Λέρου Μ.Κόλιας: Το κράτος ορίζει τις τύχες των νησιών κατά το δοκούν
Δωδεκάνησα
10/06/2022

Δηλώσεις του Μ.Κόλια μετά την απόρριψη από το ΣτΕ της αίτησης του Δήμου Λέρου για ακύρωση της απόφασης κατασκευής της κλειστής δομής μεταναστών

Απορρίφθηκε τελικά από το ΣτΕ η αίτηση του Δήμου Λέρου για ακύρωση της απόφασης χωροθέτησης και κατασκευής της Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής μεταναστών και προσφύγων. 

Ο Δήμαρχος, Μιχάλης Κόλιας, σε δηλώσεις του στο Kos Tv, απογοητευμένος από την έκβαση της προσφυγής, σημειώνει ότι, δυστυχώς, η Λέρος είναι υποχρεωμένη να δεχτεί τελεσίδικα την περιβαλλοντική καταστροφή που υπέστησαν 65 στρέμματα γης χωρίς να μπορεί να αντιδράσει καθώς το κράτος διαχειρίζεται κατά το δοκούν τις τύχες της.

Ο κ.Κόλιας τονίζει ότι και οι τέσσερις δημοτικές παρατάξεις της Λέρου είχαν αντιταχθεί στην απόφαση δημιουργίας ενός ΚΥΤ στην συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή προτείνοντας εναλλακτική λύση για τη χωροθέτησή του.

Ο ίδιος, υπογραμμίζει ότι η Κλειστή Δομή μεταναστών μπορεί να άνοιξε δεκάδες θέσεις εργασίας για τους Λεριούς αλλά θα ήταν προτιμώτερο τα 35 εκατ. ευρώ που επενδύθηκαν στο έργο να είχαν διοχετευτεί για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού της Αρτέμιδος και την περαιτέρω προώθηση του πρωτογενούς τομέα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση του ΣτΕ αναφέρει ότι δεν αντίκειται στο Σύνταγμα η κατασκευή Κλειστών Ελεγχόμενων Δομών σε ακριτικά νησιά, όπου παρίσταται η ανάγκη πρόβλεψης χώρων για φιλοξενία και διαδικασίες καταγραφής, ταυτοποίησης και υπαγωγής σε καθεστώς διεθνούς προστασίας.

Ρεπορτάζ