Καστελλόριζο: Αυλαία ρίχνει σήμερα το 8ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο ''Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός & ΜΜΕ''
Δωδεκάνησα
15/07/2022

Αυλαία ρίχνει σήμερα το 8ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο ''Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ'' που διεξάγεται στο μαγευτικό Καστελλόριζο από το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Νεοελληνικών Σπουδών του Macquarie University της Αυστραλίας και με τη συμμετοχή του Κύκλου Ακαδημαϊκών της Βοστώνης και του Οργανισμού Φιλελλήνων του Πανεπιστημίου της Βοστώνης. 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, διδάκτορες και εκπαιδευτικούς και η φετινή διοργάνωση, με την ειδικότερη θεματική «Ακριτικοί τόποι, γλώσσα και πολιτισμός», τελεί υπό την αιγίδα και τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών.

Το κλίμα που επικρατεί στη Μεγίστη από τις 10 Ιουλίου ως και σήμερα, μας μεταφέρει ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Επικονωνίας, Στράτος Αμύγδαλος.

Ο ίδιος, στέκεται στην επίσκεψη του Γιάννη Χρυσουλάκη, Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας στο Καστελλόριζο αλλά και στη νησίδα της Ρω όπου ο ίδιος, σε συγκινησιακό κλίμα, κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους της Κυβέρνησης στον τάφο της ηρωικής Δέσποινας Αχλαδιώτη.

Το ακριτικό μας νησί, επισκέφθηκε, όμως και ο Λάκης Λαζόπουλος, συμμετέχοντας στην τρίτη ημέρα του 8ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου, ο οποίος, μάλιστα, έλαβε τιμητική πλακέτα από το Δήμο Μεγίστης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι viral έγινε το ζεϊμπέκικο του αγαπημένου ηθοποιού σε γραφικό στενάκι τoυ Καστελλόριζου, το οποίο κοινοποίησε ο ίδιος στα social media.

 

Ρεπορτάζ