Ομάδα δημοσιογράφων της DeutscheWelle στη Χάλκη
Δωδεκάνησα
25/08/2022

Deutsche Welle

Ο Δήμος Χάλκης ενημερώνει πως ομάδα δημοσιογράφων της DeutscheWelle , του γερμανικού διεθνούς εμβέλειας ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού, επισκέφθηκε το νησί της Χάλκης απο τις 22 Αυγούστου, μέχρι τις 25.
 
Σκοπός της επίσκεψης τους είναι η ανάδειξη μέσω τηλεοπτικών πλάνων των ορατών έργων και μέσω συνεντεύξεων με τα μέλη της κοινωνίας (Αιρετούς - Ιδιοκτήτες καταλυμάτων  - Εστιάτορες  - Αλιείς  - Αστυνομία, Λιμενικό κ.α ), του εν εξελίξει θαύματος της ενεργειακής πράσινης μετάβασης ενός μικρού τόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Η Χάλκη έγινε το πρώτο GR-eco νησί της χώρας μας,ένα πρότυπο νησί ενεργειακής μετάβασης, σε μια εποχή όπου η ενεργειακή κρίση φαντάζει απειλητική. Ένα υλοποιημένο μοντέλο πράσινης οικονομίας, ενεργειακής αυτονομίας, ψηφιακής καινοτομίας και οικολογικής κινητικότητας. Με δράσεις όπως η αυξημένη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, η δημιουργία ψηφιακών υποδομών, η προώθηση της ενεργειακής απόδοσης, η βιώσιμη διαχείριση απορριμμάτων και υδάτων, η ηλεκτροκίνηση και ηλεκτροδότηση των μεταφορών, ο πράσινος μετασχηματισμός της γεωργίας και του τουρισμού, και η ανάπτυξη λιμενικών και άλλων υποδομών, μέσω στοχευμένων παρεμβάσεων και προσαρμοσμένων προγραμμάτων.


Η Χάλκη μας, γίνεται παράδειγμα προς μίμηση και ένα επιτυχημένο πρότυπο το οποίο θα  αποτελέσει μια επιτυχημένη μελέτη περίπτωσης για την παγκόσμια κοινότητα.