Οι ''Γιατροί του Κόσμου'' δίπλα στους κατοίκους της ακριτικής Χάλκης για διήμερους δωρεάν διαγνωστικούς ελέγχους πρόληψης
Δωδεκάνησα
04/10/2022

Δράση προληπτικού διαγνωστικού ελέγχου πραγματοποίησε ιατρική ομάδα των ‘’Γιατρών του Κόσμου’’ στο αγροτικό ιατρείο της Χάλκης το προηγούμενο Σαββατοκύριακο 1-2 Οκτωβρίου. Πρόκειται για κομβικές ιατρικές ειδικότητες όπως καρδιολόγου, παιδιάτρου κι οφθαλμιάτρου που προσέφεραν υπηρεσίες πρόληψης κι έγκαιρης διάγνωσης στους κατοίκους, τονώνοντας τους το αίσθημα ασφάλειας.

Ο Δήμαρχος Χάλκης, ερωτηθείς για τις υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί του και τη δυνατότητα πρόσβασης των κατοίκων στη δημόσια υγεία, απαντά ότι μπορεί στον τόπο του να λειτουργεί ένα σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο πολυδύναμο ιατρείο για την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, να υπηρετούν αφενός ένας άξιος αγροτικός ιατρός κι αφετέρου μια μάχιμη νοσηλεύτρια αλλά τα σοβαρά περιστατικά πάντοτε χρήζουν διακομιδής από θαλάσσης ή από αέρος.

Ο κ. Φραγκάκης, τονίζει ότι η πλέον αξιόπιστη λύση που θα πραγματικά θα έσωζε ζωές στις ακτιτικές νησιωτικές περιοχές της χώρας είναι η πλήρης ανάπτυξη της τηλε-ιατρικής. 

Αναφορικά με τη φαρμακευτική κάλυψη των κατοίκων της Χάλκης, ο ίδιος, τονίζει ότι τουλάχιστον αυτήν τη στιγμή δεν εντοπίζονται σοβαρές ελλείψεις σε σκευάσματα, ευχόμενος να μην προκύψει σοβαρό ζήτημα στο άμεσο μέλλον. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ''Γιατροί του Κόσμου'' ευχαριστούν θερμά τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου, την Blue Star Ferries και την AEGEAN για τη συνδρομή τους ώστε να πραγματοποιηθεί η επισκεψη της αποστολής στη Χάλκη. 

Ρεπορτάζ