Ρόδος: Με μεγάλη συμμετοχή η Αιμοδοσία στη μνήμη του Δημήτρη Κρεμαστινού
Δωδεκάνησα
27/10/2022

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου η 2η εθελοντική αιμοδοσία στη μνήμη του καθηγητή καρδιολογίας και βουλευτή Δωδεκανήσου, Δημήτρη Κρεμαστινού, που έφυγε από τη ζωή τον Μάιο του 2020, μετά από μακρά και άνιση μάχη με τον κορονοϊό.

«Σκοπός μας είναι να γίνει θεσμός και κάθε χρόνο του Αγίου Δημητρίου, ημέρα της γιορτής του, να γίνεται στα γραφεία μας εθελοντική αιμοδοσία στη μνήμη του», δήλωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηλίας Τσέρκης.

«Ο Δημήτρης Κρεμαστινός ήταν άνθρωπος της προσφοράς, μεγάλος ευεργέτης του τόπου και ένας από τους μεγάλους μεταρρυθμιστές του συστήματος υγείας. Είμαστε ευγνώμονες για το τεράστιο έργο του και θέλουμε να διατηρήσουμε άσβεστη τη μνήμη του», πρόσθεσε και υπογράμμισε τη σημασία της προσφοράς αίματος και τις μεγάλες ελλείψεις που παρατηρούνται στο νοσοκομείο Ρόδου ιδιαίτερα τους μήνες του καλοκαιριού, με την αύξηση του πληθυσμού και τα δεκάδες τροχαία ατυχήματα.

Παρούσα κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας ήταν η σύζυγος του Δημήτρη Κρεμαστινού, Τζένη, συγγενείς και συνεργάτες του αγαπημένου καθηγητή των Δωδεκανησίων, η πρόεδρος του συλλόγου νοσοκομειακών γιατρών Κω, Κατερίνα Γαβαλά, μέλη του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Ρόδου και πολλοί μαθητές από λύκεια του νησιού που αιμοδότησαν για πρώτη φορά, αφού την πρωτοβουλία στήριξε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανησου.



Την χαρά του, ιδιαίτερα για τη συμμετοχή των παιδιών από τα λύκεια εξέφρασε ο πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Ρόδου, Φιλήμονας Νικολάου, που υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να αυξηθεί η εθελοντική προσφορά αίματος, καθώς οι ανάγκες του νοσοκομείου είναι πολύ μεγάλες.

Πηγή: ertnews.gr