Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου γραφείου του Γεωπάρκου της Νισύρου
Δωδεκάνησα
02/11/2022

Τα εγκαίνια του νέου γραφείου του Γεωπάρκου της Νισύρου  πραγματοποιήθηκαν χθες, 1η Νοεμβρίου 2022, παρουσία των εκπροσώπων της UNESCO, που βρίσκονται αυτές τις μέρες στο νησί μας, των καθηγητών του ΕΚΠΑ και ΔΙΠΕΑ, κ. Εύη Νομικού, κ. Παναγιώτη Νάστου και κ. Δημήτρη Εμμανουλούδη. Επίσης, παρευρέθηκαν ο Διοικητής της ΔΑΝ Νισύρου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Σταθμού Νισύρου, καθηγητές και μαθητές του Γυμνασίου & Λυκείου καθώς και πλήθος πολιτών. Τον αγιασμό τέλεσαν οι ιερείς  πάτερ Στέφανος και πάτερ Κωνσταντίνος.

Η τέλεση των εγκαινίων του γραφείου του Γεωπάρκου της Νισύρου, αποτελεί κομβικό γεγονός για τη μετέπειτα προβολή του νησιού μέσω αυτής της δράσης.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Δήμαρχος Νισύρου κ. Χριστοφής Κορωναίος, τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης της UNESCO, η Δ/ντρια της ΔΗ.ΚΕ.Ν. κ. Καλλιόπη Σακκαλή και η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ κ. Εύη Νομικού. Όλοι έκαναν αναφορά στη μεγάλη σημασία της ένταξης της Νισύρου στο δίκτυο των Παγκόσμιων Γεωπάρκων της UNESCO και στα οφέλη που θα αποκομίσει το νησί μας από τη διεθνή προβολή του καθώς και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο χώρος που στεγάζει το γραφείο του Γεωπάρκου βρίσκεται στην είσοδο του οικισμού, είναι ιδιοκτησίας του Δήμου και λειτουργούσε μέχρι πρότινος ως ενυδρείο. Έγινε πλήρης ανακαίνιση του κτιρίου από ιδίους πόρους του Δήμου.

Επισυνάπτεται συναφές κείμενο που αφορά στη γενική περιγραφή του Γεωπάρκου και τα οφέλη της ένταξης του Γεωπάρκου της Νισύρου στο δίκτυο των Παγκόσμιων Γεωπάρκων της UNESCO, το οποίο μοιράστηκε τις προηγούμενες μέρες στους επιχειρηματίες του νησιού.

Ρεπορτάζ