Στη Ρόδο τη Δευτέρα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας
Δωδεκάνησα
04/11/2022

Στη Ρόδο θα βρίσκεται την επόμενη εβδομάδα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα για να ασχοληθεί με θέματα της αρμοδιότητάς της.

 

 Η κ. Γκάγκα θα πραγματοποιήσει συγκεκριμένα επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου και θα προεδρεύσει σε σύσκεψη με τη συμμετοχή της διοίκησης, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου μας.

 

Αμέσως μετά θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στο Αμφιθέατρο. Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας θα επισκεφτεί μονάδες υγείας του νησιού μας, θα συναντηθεί με τις τοπικές αρχές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα πραγματοποιήσει και ταξίδι στη Σύμη. 

 

Η επίσκεψη της κ. Γκάγκα αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη Ρόδο από το καλοκαίρι, όταν τοποθετήθηκε και ο νέος διοικητής στο νοσηλευτικό μας ίδρυμα, καθώς τα προβλήματα είχαν σωρευτεί και τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες για την εξυπηρέτηση των πολιτών και τις υπηρεσίες υγείας ήταν έντονα.

Οι ελλείψεις σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων σε συνδυασμό με το μεγάλο αριθμό των περιστατικών που πολλαπλασιάζονται κάθε καλοκαίρι λόγω του μεγάλου αριθμού τουριστών, δημιούργησαν μία άσχημη εικόνα για το νοσοκομείο μας, που σε ένα βαθμό εξακολουθεί να υπάρχει, καθώς τα κενά και τα προβλήματα παραμένουν.

 

Οι κρατούντες πρέπει να καταλάβουν ότι για επτά μήνες το χρόνο, το νοσοκομείο καλείται να προσφέρει υπηρεσίες σε πολλαπλάσιο αριθμό ατόμων καθώς στους 125.000 μόνιμους κατοίκους του νησιού έρχονται να προστεθούν περίπου 2.500.000 τουρίστες και μερικές χιλιάδες εργαζομένων που μεταφέρονται από άλλες περιοχές (Ελλάδα και εξωτερικό) για να απασχοληθούν όλη τη σεζόν σε διάφορους τομείς.

Δεν μπορεί λοιπόν ένα νοσοκομείο σε έναν τουριστικό προορισμό με τέτοιες επιδόσεις και τόσο μεγάλες ανάγκες να αντιμετωπίζεται όπως ένα νοσοκομείο σε οποιοδήποτε μέρος της επαρχίας.

 

Αποτελεί ντροπή να υπάρχουν τραγικές ελλείψεις σε στοιχειώδεις ειδικότητες και από την άλλη να καταβάλλουμε προσπάθειες για να φέρουμε στη Ρόδο ποιοτικούς τουρίστες που θα συμβάλουν στην τοπική και εθνική οικονομία.

Με την ευκαιρία υπενθυμίζεται ότι το νοσοκομείο της Ρόδου θα είναι το επίκεντρο της κινητοποίησης που θα πραγματοποιηθεί στο νησί μας την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ. 

Το Εργατικό Κέντρο Ρόδου με όλη τη δύναμη των σωματείων του, απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους συμπατριώτες μας να δώσουν το «παρών» στις 11 το πρωί εκείνης της μέρας και να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που επικρατεί ζητώντας άμεση λύση των προβλημάτων που χρονίζουν.

Αλλά και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, απευθύνει κάλεσμα στους συμπατριώτες μας να έρθουν τη μέρα της απεργίας στο προαύλιο του νοσοκομείου στις 11 το πρωί για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους.

Rodiaki.gr