Β'ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου: Δυσαρέσκεια για τη Γενική Συνέλευση των προέδρων ΕΛΜΕ τη 19η Νοεμβρίου με απόφαση ΟΛΜΕ
Δωδεκάνησα
18/11/2022

Το ΔΣ της Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου , εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για την απόφαση (16/11) της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ να συγκαλέσει γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ στις 19/11 .

Γνωρίζοντας ότι το διάστημα των δύο ημερών σε καμιά περίπτωση δεν αρκεί ώστε οι τοπικές ΕΛΜΕ να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις , διαδικασία απαραίτητη για να πάρει και ουσιαστικό χαρακτήρα η συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ. Ιδιαίτερα για την Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου όπου η πραγματοποίηση γενικής συνέλευσης απαιτεί επίσκεψη των μελών του ΔΣ σε πολλά νησιά , είναι αδύνατο αυτό να γίνει σε δύο μέρες. Χρεώνεται σοβαρές ευθύνες η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ γιατί με αυτή την απόφαση της , εκφυλίζει σημαντικές διαδικασίες. Είναι υπόλογη γιατί πήρε ευθύνη να αναβάλλει  στις αρχές Νοέμβρη , προγραμματισμένη συνέλευση προέδρων ,με αστεία επιχειρήματα . Την στιγμή που οι περισσότερες ΕΛΜΕ είχαν αγοράσει εισιτήρια μετακίνησης για την  συμμετοχή τους σε εκείνη την συνέλευση. Σε μια περίοδο που ο κλάδος των εκπαιδευτικών σημείωσε άλλη μια νίκη με την μαζική του αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές , οι δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού που ξεδιάντροπα καλούσαν σε συμμετοχή σε αυτές τις εκλογές , προσπαθούν να ξεπλύνουν την ντροπή τους.

Η Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου  , παρά το υψηλό κόστος μετακίνησης που επιβαρύνεται κάθε φορά για τις συνελεύσεις των προέδρων , παρά το ότι η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ όλα τα τελευταία χρόνια αρνείται να στηρίξει οικονομικά τις ΕΛΜΕ σε αυτά τα έξοδα (αντίθετα με την απόφαση της να αυξήσει την συνδρομή των ΕΛΜΕ προς την ΟΛΜΕ θα δημιουργήσει μεγαλύτερη οικονομική δυσχέρεια  στην λειτουργία τους) , πάντα προσπαθούσε και είχε παρουσία στις συνελεύσεις.

Μεταφέροντας τις αποφάσεις των συναδέλφων , τις αγωνίες και τους προβληματισμούς τους. Στην  συνέλευση του Σαββάτου , υπάρχει σοβαρή δυσκολία για την παρουσία της και η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στις δυνάμεις που συνεχίζουν με προκλητική "συνέπεια" να βάζουν τρικλοποδιές στην αγωνιστική προοπτική του κλάδου.

           

Ο  Πρόεδρος                                                                               Ο  Γραμματέας

Πατσίκας  Κωνσταντίνος                                           Τοπρακτσίογλου   Πρόδρομος