Η ΑΝΔΩ διεκδικεί 6,5 εκατ. ευρώ μέσα από το πρόγραμμα “LEADER”
Δωδεκάνησα
23/11/2022

 

Συνάντηση εργασίας με τους κυβερνητικούς βουλευτές πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΑΝ.ΔΩ. Α.Ε. με θέμα την υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα “LEADER” της επόμενης προγραμματικής περιόδου.

 

Η ΑΝΔΩ θα διεκδικήσει για ακόμα μια περίοδο το πρόγραμμα “LEADER” του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η πρόταση θα ανέλθει στα 6,5 εκατ. ευρώ. 

 

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19-11-2022 στα γραφεία της ΑΝΔΩ συνάντηση εργασίας με τους βουλευτές της κυβέρνησης με θέμα την προετοιμασία – διαβούλευση για το νέο πρόγραμμα “LEADER” του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 

 

Η ΑΝΔΩ όπως και τις προηγούμενες προγραμματικές περιόδους έχει ξεκινήσει τις διαβουλεύσεις με όλους τους φορείς του νομού, συγκεντρώνοντας και αξιολογώντας όλες τις απόψεις ώστε να καταλήξει στις ανάγκες που θα προταθεί να καλύψει το νέο πρόγραμμα.

 

Αυτή η «από κάτω προς τα πάνω» διαδικασία, είναι και το κύριο χαρακτηριστικό του προγράμματος “LEADER” το οποίο έχει συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη των νησιών μας τα τελευταία χρόνια.

 

Από την αρχή της εφαρμογής του, πάνω από 400 έργα συνολικού προϋπολογισμού 65 εκατ. ευρώ έχουν χρηματοδοτηθεί μέσω της ΑΝΔΩ σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου, ενώ στη τρέχουσα προγραμματική περίοδο υλοποιούνται 117 έργα συνολικού προϋπολογισμού 18 εκ. ευρώ.  

 

 

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της ΑΝΔΩ κ. Ευάγγελος Φραγκάκης, οι βουλευτές Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη, Μάνος Κόνσολας και Βασίλειος Υψηλάντης και ο διευθυντής της ΑΝΔΩ κ. Κωνσταντίνος Ζήφος.

 

Ο βουλευτής κ. Ιωάννης Παππάς απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων εκτός Ρόδου και δεν μπόρεσε να είναι παρών.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, μετά την ενημέρωση από τον πρόεδρο και τον διευθυντή της ΑΝΔΩ, οι βουλευτές εξέφρασαν τις απόψεις τους σχετικά με τις ανάγκες των νησιών τις οποίες γνωρίζουν από τη χρόνια ενασχόλησή τους με τα κοινά.

 

 

Εξήραν το έργο της ΑΝΔΩ, ενώ πραγματοποιήθηκε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Γεωργαντά.  

 

Η σειρά των συναντήσεων – διαβουλεύσεων ξεκίνησε στις αρχές του Νοεμβρίου με τον περιφερειάρχη κ. Γεώργιο Χατζημάρκο και θα συνεχισθούν στα νησιά της Δωδεκανήσου όπου προγραμματίζονται συναντήσεις με όλους τους τοπικούς φορείς για την καταγραφή των απόψεών τους.

 

Μπορείτε να ενημερώνεστε για τις επερχόμενες συναντήσεις από το site της ΑΝΔΩ (www.ando.gr) και τη σελίδα τους στο facebook.