Συμμετοχή του Δήμου Νισυρίων στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ᾽PHILOXENIA᾽
Δωδεκάνησα
24/11/2022

Ο Δήμος Νισύρου έδωσε δυναμικά το παρόν συμμετέχοντας για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Θεσσαλονίκης «Philoxenia» από τις 18-20 Νοεμβρίου 2022. Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης φιλοξενήθηκαν παράλληλα οι εκθέσεις «Ηotelia» και για πρώτη φορά η «Real Estate Expo North».

Τον Δήμο μας εκπροσώπησε στην έκθεση ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού,  κ. Γιάννης Τριανταφύλλου, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού, κα Δήμητρα Καφετζηδάκη και η Δημοτική Σύμβουλος κα Άννα Κατσιματίδου. Ευχαριστούμε θερμά τους Νισύριους φοιτητές και φίλους της Νισύρου που μένουν στην Θεσσαλονίκη για την παρουσία τους στο περίπτερο του Δήμου μας,  την υποστήριξη και την πολύτιμη βοήθειά τους σε αυτή την προσπάθεια τουριστικής προβολής του νησιού μας.  

Στο περίπτερο του Δήμου Νισύρου προσφέρθηκαν τοπικά προϊόντα στους επισκέπτες και ενημερωτικό υλικό για το νησί. Το περίπτερο επισκέφθηκαν οι παρακάτω:

Η Υφυπουργός Τουρισμού, κα Σοφία Ζαχαράκη, η Πρόεδρος του ΕΟΤ, κα Άντζελα Γκερέκου, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, κος Δημήτρης Φραγκάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, κα Βούλα Πατουλίδου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κος Κωνσταντίνος Ζέρβας, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Κω, κα Σέβη Βλάχου, πλήθος δημοσιογράφων καθώς και πολλοί επισκέπτες.

Συνολικά 24.153 επισκέπτες συνέρρευσαν στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, για να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στον τουρισμό, τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό, την εστίαση και καφε-εστίαση, αλλά και το real estate.

 Στη Philoxenia η ανταπόκριση των εκθετών ήταν πολύ θετική και η ικανοποίησή τους από τις επαφές με τους hosted buyers και τους υπόλοιπους εμπορικούς επισκέπτες της έκθεσης μεγάλη. Επίσης,  διαπιστώθηκε εμφανής αύξηση της επισκεψιμότητας σε όλες τις κατηγορίες των επισκεπτών –Ελλήνων και ξένων- ενώ η φετινή Philoxenia ανταποκρίθηκε στον τίτλο της ως Διεθνής, καθώς είχε άμεσους εκθέτες από 17 χώρες και αρκετές ξένες κρατικές συμμετοχές.

Τιμώμενη Χώρα στη Philoxenia ήταν η Αρμενία και Τιμώμενη Περιοχή ο δήμος Ηρακλείου Κρήτης, ενώ συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, το υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου, η Τουριστική Επιτροπή του υπουργείου Τουρισμού της Αρμενίας, το υπουργείο Τουρισμού της Βουλγαρίας και ο Τουριστικός Οργανισμός της Σερβίας. Δυναμική ήταν η παρουσία του υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ (που είχε υπό την αιγίδα του και τις δύο εκθέσεις), αλλά και των σημαντικότερων θεσμικών φορέων, ΞΕΕ, ΣΕΤΕ, ΗΑΤΤΑ, ΠΟΞ, ΣΕΤΚΕ (υπό την αιγίδα των οποίων βρέθηκε η έκθεση). Χορηγός της Philoxenia ήταν η EPSILON HOSPITALITY

Φωτογραφίες