Τιμήθηκε ο Δωδεκανήσιος Μιχάλης Κλάψης που βοήθησε συνεπιβάτες του στο δυστύχημα των Τεμπών
Δωδεκάνησα
21/03/2023

Τον 20χρονο Μιχάλη Κλάψη από τους Λειψούς, φοιτητή στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, που επέζησε από το δυστύχημα των Τεμπών και κατάφερε να σώσει συνεπιβάτες του τίμησε η Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων κατά την διάρκεια της 8ης Απονομής Ετήσιων Υποτροφιών

Σε μια βραδιά με έντονες συγκινήσεις στην οποία κυριάρχησε το αίσθημα συνεργασίας, συναδελφικότητας και ανθρωπιάς αλλά και η αισιοδοξία για το μέλλον της χώρας μας που περνάει από τους νέους της ο Πρόεδρος της ΕΕΝΜΑ, Χαράλαμπος Σημαντώνης τίμησε τον Μιχάλη Κλάψη ως πρότυπο ανθρώπου για την προσφορά του.

Ο 20χρονος φοιτητής μιλώντας στη «Ροδιακή»για την τραγωδία στα Τέμπη είχε δηλώσει μεταξύ άλλων «Άγγιξα το πρόσωπο και το σώμα μου για να δω αν έχω χτυπήσει κάπου, άκουγα γύρω μου ουρλιαχτά και μύρισα αμέσως τον καπνό. Μόλις κατάλαβα ότι είμαι καλά και μπορώ να σηκωθώ έψαξα γύρω μου για να βοηθήσω τους συνεπιβάτες μου. Άκουσα μια γυναίκα να κλαίει, μου είπε πως έχασε το μωρό της.

Άρχισα να ψάχνω και ευτυχώς εντόπισα ζωντανό το μωράκι κάτω από το κάθισμά μου. Βρήκα στο πάτωμα ένα κινητό που ακόμα λειτουργούσε και άναψα τον φακό, τότε ξεκίνησα και την προσπάθεια να σπάσω τα τζάμια για να σώσω όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Eκείνη τη στιγμή την δύναμη που πήρα για να τα κάνω όλα αυτά, πιστεύω πως μου την έδωσε ο προστάτης μου ο άγιος ο Λουκάς ο ιατρός γιατί πάντα κουβαλάω μαζί μου την εικόνα του.

πηγή: https://www.rodiaki.gr/article/491783/timhthhke-o-dwdekanhsios-mixalhs-klapshs-poy-bohthhse-synepibates-toy-sto-dystyxhma-twn-tempwn