Χ. Κόκκινος: Οι μαθητές των μικρών νησιών του Ν. Αιγαίου να εξεταστούν στις πανελλήνιες εξετάσεις στον τόπο τους
Δωδεκάνησα
25/04/2023

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο επικεφαλής του Ανεξάρτητου Περιφερειακού Συνδυασμού  «Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου», Χαράλαμπος Κόκκινος, αναφέρει τα εξής:

 

Με αφορμή το δίκαιο αιτήμα μαθητών και γονέων τους να εξεταστούν στον τόπο που κατοικούν οι μαθητές των μικρών νησιών (Ανάφη , Ηρακλειά, Σχοινούσα , Κύθνος Κουφονήσια, κτλ), που συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις χωρίς να μετακινηθούν σε άλλο νησί επισημαινουμε τα εξής:

- Συντασσόμαστε με την επιθυμία τους.Το δηλώσαμε και στην 10η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου (Σύρος 25.4.23 ) και καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και την Διοίκηση της Δευτεροβαθμίας Εκπαίδευσης του Ν. Αιγαίου να διερευνήσει τη δυνατότητα δημιουργίας εξεταστικών κέντρων στα μικρά νησιά όπου διαμένουν οι μαθητές- υποψήφιοι για την Τριτοβάθμια Εκπαιδευση.

- παιδαγωγικοί και ψυχολογικοί λόγοι επιβάλλουν την παραμονή των εξεταζόμενα μαθητών στον τόπο τους, κοντά στους δικούς τους και σε οικείο περιβάλλον.

-είναι μεγάλο το οικονομικό κόστος για τους μετακινούμενους μαθητές και τα μέλη της οικογένειας τους που τους ακολουθούν σε άλλο νησί όπου υπάρχει εξεταστικό κέντρο ενώ μικροτερο για την πολιτεία αν στείλει επιτήρητες στο μικρό νησί που διαμένουν οι εξεταζόμενοι.

Η δημόσια εκπαίδευση είναι κοινωνικό αγαθό, οι νέοι μας ειναι το μέλλον του τόπου και οι νησιώτες μας θέλουν νησιωτικές πολιτικές στην πράξη και όχι στην θεωρία!