Π.Ε.Κ.Α.Ν.-Στο δρόμο για τις δημοτικές εκλογές, της 8ης Οκτωβρίου 2023
Δωδεκάνησα
11/05/2023

Η ενημέρωση αποτελεί τη σημαντικότερη προϋπόθεση του δημοκρατικού πολιτεύματος. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο τρίτος Αμερικανός πρόεδρος Τόμας Τζέφερσον που υπήρξε ο κύριος συντάκτης της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, «Αυτός που δεν γνωρίζει, δεν μπορεί, ούτε να αποφασίσει, ούτε να εκφράσει την άποψή του». Στην ουσία, η ενημέρωση επιτρέπει στον πολίτη να είναι μέρος της κοινωνίας των πολιτών. Με τον απληροφόρητο πολίτη, τον ανενημέρωτο πολίτη, επιτυγχάνεται η ολική αδρανοποίηση της κοινωνίας, με μοναδική επίφαση την συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές και απώτερο  στόχο,  την  πολιτική και οικονομική ηγεμονία μιας μικρής μειοψηφίας οικονομικών συμφερόντων που εκμεταλλεύονται το λαό και λυμαίνονται την κοινωνική περιουσία. Γι’  αυτό το λόγο, για να μπορέσει η ενημέρωση να είναι λειτουργική και ωφέλιμη για τη  δημοκρατία, θα πρέπει να εκπέμπει νοήματα, που στοχεύουν στο να αυξάνεται η  πολιτική  κρίση των πολιτών. Ο πρώην δήμαρχος της Νισύρου κ. Νίκος Παπάτσος, σε μια προεκλογική του ομιλία, είχε πεί στη Νισύρικη διάλεκτο: «Δε και πέ», που στην ουσία σημαίνει «κοίταξε, σκέψου και αποφάσισε».

Οι πολίτες χωρίς πολιτική κρίση, ιδιαίτερα τις μέρες μας, της οικονομικής κρίσης, οδηγούνται, στο να γίνουν έρμαια κανόνων, πράξεων και συμφερόντων εξαγοράς συνειδήσεων, συμφερόντων που μετέρχονται τις πιο ελεεινές μεθόδους εξαγοράς συνειδήσεων, συστηματικά και με αδυσώπητο έλεγχο. Η ιδιοτέλεια και ο εξαναγκασμός, που δημιουργούν την ανελευθερία, καθηλώνουν τον άνθρωπο που βρίσκεται σε οικονομική δυσπραγία, με άμεσο ή με έμμεσο τρόπο.

Με στόχο την ενημέρωση των πολιτών της Νισύρου, αποστέλλουμε τον ιστότοπο όπου δύναστε να παρακολουθήσετε την συνέντευξη του δημοτικού συμβούλου και υποψηφίου Δημάρχου κ. Παναγιώτη Μάρτιν και του συνυποψηφίου του κ. Γιώργου Φούγιαξη.

 

https://www.youtube.com/watch?v=w3nvC5Mry1Y

 

Μετά από πρόσκληση της δημοσιογράφου κ. Μαρίας Πολίτη, ο Δήμαρχος κ. Χριστοφής Κορωναίος έκανε παρέμβαση για τα όσα ειπώθηκαν από τους δύο συνυποψηφίους.

 

https://www.youtube.com/watch?v=wX2B0W6Shc8&t=846s

 

Τα συμπεράσματα δικά σας!