Νεκρή εντοπίστηκε η Βρετανίδα που είχε εξαφανιστεί στην Τέλενδο
Δωδεκάνησα
21/05/2023

Νεκρή εντοπίστηκε η 74χρονη Βρετανίδα Σούζαν Χαρτ που είχε εξαφανιστεί από την Τέλενδο. Η σορός της γυναίκας εντοπίστηκε σε απόκρημνο σημείο της νησίδας, ενώ οι πυροσβέστες προκειμένου να την ανασύρουν κατέβηκαν με σχοινιά στο σημείο.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι η γυναίκα μάλλον γλίστρησε και να έπεσε στο κενό. Κατά πληροφορίες η σορός της έφερε πολλαπλά τραύματα, ενώ ο σύζυγος της την αναγνώρισε από τη βέρα που φορούσε στο χέρι της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr, η επιχείρηση προσέγγισης της σορού και μεταφοράς  διαρκέσε περισσότερο από 2 ώρες λόγω του δύσβατου της περιοχής.

Η 75χρονη Σούζαν Χαρτ που δούλευε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και ο Ελβετός σύζυγός της, Εντ, επισκέπτονται το νησί εδώ και περίπου οκτώ χρόνια για αναρρίχηση και φέτος επέστρεψαν ξανά στην Κάλυμνο μετά την πανδημία μαζί με φίλους τους.

Στις 30 Απριλίου το ζευγάρι πήγαν με το καραβάκι για την Τέλενδο. Ο σύζυγος της Σούζαν και ένας φίλος τους πήγαν για αναρρίχηση. Η 75χρονη είπε ότι θα έμενε στο λιμάνι του νησιού, θα διάβαζε ένα βιβλίο και θα πήγαινε σε ένα εστιατόριο. Όμως όταν επέστρεψε ο σύζυγος της δεν τη βρήκε εκεί που είχαν κανονίσει να συναντηθούν. Ρώτησαν στο εστιατόριο που υποτίθεται ότι είχαν δώσει ραντεβού, όμως κανένας δεν την είχε δει. Έκτοτε αγνοούντουσαν τα ίχνη της.